Rezort kultúry dostal pokutu. Zaplatí vyše 100-tisíc eur za nezákonné dodatky

TA3 TASR
6.5.2022 17:16

Ministerstvo kultúry SR zaplatí pokutu vo výške 105.598,48 eura za porušenie zákona o verejnom obstarávaní, ktoré sa týkalo dodatkov k zmluve o poskytovaní telekomunikačných služieb. Informuje o tom platforma Slovensko.Digital, ktorá na sociálnej sieti zverejnila druhostupňové rozhodnutie potvrdzujúce verdikt o uložení pokuty. Ministerstvo rozhodnutie ÚVO rešpektuje.

Ministerstvo kultúry (1140px) TASR/Jaroslav Novák
TASR/Jaroslav Novák

"Spomínané zmluvy a dodatky boli uzavreté za predchádzajúceho vedenia ministerstva," pripomenula hovorkyňa rezortu Zuzana Viciaňová. Pokuta sa týka predlžovania zmluvy na telekomunikačné služby  z roku 2007, ktorú rezort uzatvoril so spoločnosťou SWAN. 

Slovensko.Digital v tejto veci podalo podnet na preverenie. Na začiatku januára 2022 ÚVO rozhodol o uložení pokuty, keďže sa však rezort odvolal, vec posudzoval predseda ÚVO ako druhostupňový správny orgán.

Sporné dodatky k telekomunikačným službám MK boli jedným z podnetov, ktoré Slovensko.Digital v novembri 2019 podalo na ÚVO v súvislosti s podozrením na nezákonné predlžovanie komunikačných a IT zmlúv cez dodatky zo strany viacerých ministerstiev.

"Jednou z aktivít na rok 2022 v rámci Slovensko.Digital je práve sledovanie, ako sa s nezákonným stavom vyrovnali/nevyrovnali subjekty, na ktoré sme v roku 2019 upozornili," upozorňuje platforma.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok