Heger od rezortu zdravotníctva očakáva výsledky. S Lengvarským má otvorený vzťah, výhrady si komunikujú

TA3 TASR
5.5.2022 20:05

Premiér Eduard Heger nevidí dôvod na výmenu ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO), pokiaľ bude on a jeho rezort prinášať výsledky. Hegerovu reakciu na kritiku Lengvarského od lídra OĽANO Igora Matoviča poskytla jeho hovorkyňa Ľubica Janíková.

Heger od rezortu zdravotníctva očakáva výsledky. S Lengvarským má otvorený vzťah, výhrady si komunikujú
TASR/Pavel Neubauer

"S ministrom Lengvarským mám veľmi otvorený vzťah a všetky výhrady mu komunikujem priamo. Nemám potrebu mu čokoľvek odkazovať cez médiá," skonštatoval premiér.

Podľa neho je čiastočne pochopiteľné, že niektoré procesy a zmeny trvajú dlhšie, pretože ministerstvo zdravotníctva bolo za uplynulé dva roky ťažko skúšané. "Čelilo najväčšej pandémii za uplynulé desaťročia. Kríza ešte výraznejšie poukázala na dlhodobo prehliadané problémy v rezorte, o ktoré sa pričinili najmä vlády Roberta Fica a Petra Pellegriniho," priblížil.

Heger zároveň zdôraznil, že od rezortu očakáva výsledky. "Na rezort zdravotníctva sú v najbližšom období naviazané významné investície, o ktoré si nemôžeme dovoliť ako krajina prísť," priblížil.

Minister financií Matovič po stredajšom rokovaní vlády uviedol, že by Lengvarského navrhol odvolať z funkcie. Vzhľadom na obrovské zlyhania je podľa neho zrelý na výmenu. Matovič priznal, že premiérovi už párkrát naznačil, aby Lengvarského z funkcie odvolal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok