Zelenskyj spustil celosvetovú platformu na pomoc Ukrajine. Cieľom je pomôcť Kyjevu zvíťaziť

TA3 TASR
5.5.2022 13:24

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok spustil celosvetovú platformu na zber finančných prostriedkov prostredníctvom crowdfundingu. Cieľom je pomôcť Kyjevu zvíťaziť vo vojne s Ruskom a opätovne vybudovať infraštruktúru Ukrajiny.

ONLINE: Od začiatku vojny bolo z krajín vyhostených asi 400 ruských diplomatov. Útoky na vlakové stanice si vyžiadali obete
TASR/AP

"Spustili sme globálnu iniciatívu United24," napísal Zelenskyj na Twitteri. Jej prvou časťou je on-line platforma na zbieranie finančných prostriedkov na podporu Ukrajine. "Ostatné projekty a programy budú pridané čoskoro," napísal. Používatelia môžu prostriedky darovať "jedným kliknutím" z ktorehokoľvek štátu. "Spolu zvíťazíme," dodal prezident.

Všetky vyzbierané prostriedky budú podľa Zelenského slov presunuté do Národnej banky Ukrajiny a pridelené príslušným ministerstvám. Jeho vláda bude "každých 24 hodín" poskytovať aktuálne informácie o tom, ako sú tieto peniaze využívané. Ľudí z celého sveta vyzval, aby jeho vlasti pomohli. "Len spoločne máme potenciál zastaviť vojnu a znovu vybudovať to, čo Rusko ničí," povedal a dodal, že Ukrajina si bude tieto príspevky "navždy pamätať".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok