Niektorí poslanci rozhodli, že Fico je špeciálne chránená osoba, povedala vicepremiérka Remišová

TA3 TASR
4.5.2022 18:57

Niektorí poslanci Národnej rady SR svojím postojom pri hlasovaní o vydaní Roberta Fica rozhodli, že je bezdôvodne špeciálne chránenou osobou. Vyhlásila to v stanovisku šéfka strany Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová.

Tvrdí, že Fica sa rozhodli podržať ľudia, ktorí sľubovali občanom a voličom, že sú proti korupcii a proti mafiánskemu štátu. "Všetci tí, ktorí volili poslancov vládnej koalície, sú ľudia, ktorí nesúhlasili s tým, čo robil Robert Fico s našou krajinou. Niektorí poslanci sa im dnes vysmiali do tváre a rozhodli, že na Slovensku nad občanmi sedí Robert Fico ako bezdôvodne špeciálne chránená osoba," skonštatovala šéfka Za ľudí.

Očakáva, že ľudia týmto politikom vystavia vysvedčenie. "Spôsobené škody však už nikdy nenapravia," doplnila s tým, že stredajšie hlasovanie pre mnohých znamená hlboké sklamanie z toho, že mafia má v tejto krajine stále obrovskú moc. Ak vládna koalícia sľúbila ľuďom, že sa vyrovná s korupciou a zločinom, je podľa nej otázkou, ako chcú títo poslanci ďalej v koalícii pracovať.

Poslanci v stredajšom hlasovaní neodsúhlasili žiadosť prokuratúry o vzatie Fica do väzby. Z prítomných 150 poslancov hlasovalo za jeho vydanie 74. Za vzatie Fica do väzby boli všetci poslanci SaS, ako aj väčšina poslancov OĽANO s výnimkou Romany Tabák, ktorá nehlasovala, a Kataríny Hatrákovej, ktorá sa zdržala. Pri hlasovaní sa zdržali aj poslanci hnutia Sme rodina. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok