Nové dôkazy v prípade zmiznutej trojročnej Madeleine, hlavný podozrivý nemá alibi

TA3 TASR
4.5.2022 16:28

Nemeckí vyšetrovatelia odhalili v prípade zmiznutej Madeleine McCannovej nové dôkazy proti hlavnému podozrivému. Trojročné dievčatko pred 15 rokmi zmizlo z hotela v Portugalsku. V utorok o tom informovala nemecká prokuratúra. Informovala agentúra AFP.

Nemecko: V prípade zmiznutej Madeleine sa po rokoch našli nové dôkazy
TASR/AP

"Vyšetrovanie stále prebieha a domnievam sa, že sme odhalili nové skutočnosti – dôkazy, hoci nie forenzné," vyhlásil prokurátor Hans Christan Wolters. Trojročná Britka Madeleine zmizla z dovolenkového apartmánu svojich rodičov v portugalskom letovisku Praia da Luz 3. mája 2007. Prípad mal vtedy veľkú medzinárodnú mediálnu odozvu.

V apríli portugalské a nemecké orgány oznámili, že hlavným podozrivým v prípade je pedofil Christian B., ktorý v rokoch 1995 – 2007 žil v portugalskej provincii Algarve. Práve v oblasti, kde Madeleine uniesli, sa v tom čase živil pochybnými aktivitami vrátane vlámaní do hotelových izieb či apartmánov.

Podozrivý si aktuálne vo väzení odpykáva sedemročný trest za znásilnenie 72-ročnej americkej turistky v Praia de Luz, ku ktorému došlo v roku 2005.

Hoci voči nemu zatiaľ neboli vznesené žiadne obvinenia, polícia sa domnieva, že v čase zmiznutia Madeleine sa nachádzal v blízkosti hotela. "Christian B. nemá žiadne alibi," uviedol Wolters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok