Mína Oksane odtrhla nohy a prsty. Svet dojíma prvý tanec novomanželov z nemocnice

TA3/Henrieta Mihalková
4.5.2022 19:00

Cestou domov šliapla na mínu. Zdravotná sestra Oksana, ktorá žila pred vojnou v Luhansku, prišla v dôsledku vážnych zranení o obe nohy a štyri prsty na ruke. Lekárom sa podarilo zachrániť jej život, a aj preto sa s priateľom Viktorom rozhodli viac nečakať, a po úspešných operáciách sa v nemocnici po šiestich rokoch známosti zosobášili. Mladomanželom gratuloval aj ukrajinský parlament, ktorý zdieľal ich príbeh na sociálnych sieťach.

Mína Oksane odtrhla nohy a prsty. Svet dojíma prvý tanec novomanželov z nemocnice
reprofoto: Twitter.com/Euromaidan Press

Oksana, ktorá je matkou dvoch detí, žila pred ruskou inváziou na Ukrajine v Luhansku a pracovala ako zdravotná sestra. Keď sa na konci marca vracali s priateľom Viktorom domov, prišla v dôsledku zranení po nášľapnej míne, o obe dolné končatiny a štyri prsty na ľavej ruke, píše spravodajský portál Novinky.cz. Po šliapnutí na mínu podstúpila štyri operácie, v priebehu ktorých jej lekári zachránili život.

Po operáciách Oksanu previezli do nemocnice v Ľvove na západe Ukrajiny. S priateľom Viktorom sa poznajú šesť rokov a po tragických udalostiach sa rozhodli viac nečakať, a zosobášili sa priamo v nemocnici. Ako vidieť na videu zo svadby, nechýbali biele šaty, svadobná torta a ani svadobčania. Za potlesku v izbe na oddelení chirugie si Oksana a Viktor spolu zatancovali prvý novomanželský tanec.

Zdravotnú sestru Oksanu, ktorá prišla o nohy a prsty, čaká rekonvalescencia a protézy, s ktorými sa bude musieť učiť chodiť. Ďalšiu liečbu by mala absolvovať v Nemecku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok