My sme túto vojnu nechceli, ale keďže v nej sme, budeme bojovať, hovorí Kuleba

TA3
3.5.2022 22:10

Pomoci nikdy nebude dosť, až kým nevyhráme vojnu. Takýmito slovami okomentoval dodávky zbraní od západných spojencov ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba. V rozhovore pre Ta3 odpovedal aj na otázku, čo sa stalo s obranným systémom S-300, ktorí sme Ukrajine darovali. Zároveň dodal, že Ukrajina nepripúšťa, že by do budúcna v prospech Ruska prišla čo i len o jediné mesto.

Kuleba vyjadril vďaku všetkým krajinám, ktoré Ukrajine pomáhajú rôznymi spôsobmi. "V tomto kontexte by som konkrétne rád poďakoval Slovensku, za to že stojí pri Ukrajine, a že ste nám poskytli všetko, čo bolo možné z hľadiska podpory armáde a podpory Ukrajiny ako krajiny. Slovensko by malo slúžiť ako príklad pre ostatné krajiny," uviedol Kuleba.

Systém S-300 predstavuje veľmi cenný príspevok pre ochranu neba nad Ukrajinou. Kuleba bližšie nechcel špecifikovať druhy zbraní, ktorými Ukrajina disponuje a ani ich rozmiestnenie. 

Snaha o evakuáciu civilistov z Mariupoľa nebola vždy úspešná a týchto pokusov bolo mnoho. "Mariupoľ je aktuálne otvorenou ranou na tele Ukrajiny," uvádza minister. Evakuácie neprebiehajú hladko, avšak podľa Kulebu je ľudský život pre Ukrajinu najcennejší a najdôležitejší.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok