Proces v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice pokračuje. Vypovedať majú známi prokurátori

TA3 TASR
3.5.2022 10:11

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje v utorok proces v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a tiež v prípade plánovanej vraždy prokurátorov. Vypočutí by mali byť poškodení prokurátori.

V prípade vraždy novinára a jeho snúbenice súd rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb - Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Dušan Kracina a Darko Dragić. 

Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Alena Zsuzsová. Na aprílovom pojednávaní sa Tomáš Szabó priznal k všetkým skutkom, ktoré sa mu kladú v tejto kauze za vinu.

Keďže je advokát Mariana Kočnera Marek Para vo väzbe, zastupuje ho náhradný obhajca Vladimír Menich. Obžalovaný Marian Kočner súhlasil, aby sa hlavné pojednávanie uskutočnilo za prítomnosti náhradného obhajcu. Spomedzi obžalovaných nie je na pojednávaní prítomná Alena Zsuzsová, ktorá dala súhlas na konanie v jej neprítomnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok