Stančík a Pollák chcú, aby Generálna prokuratúra riešila Ficove výroky o vražde Kuciaka

TA3 TASR
2.5.2022 20:29

Poslanci Národnej rady SR Andrej Stančík a Peter Pollák vyzývajú Generálnu prokuratúru SR, aby okamžite začala konať vo veci výrokov lídra strany Smer-SD Roberta Fica o vražde novinára Jána Kuciaka.

Stančík a Pollák chcú, aby Generálna prokuratúra riešila Ficove výroky o vražde Kuciaka
TASR - Jaroslav Novák

"Fico na proteste tvrdil, že povie pravdu o vražde Jána Kuciaka a ľudia vraj budú prekvapení. V prípade, že Fico vie, kto dal zavraždiť Jána a Martinu, mal by okamžite vypovedať na polícii, ako mu káže zákon," povedal Stančík. TASR o tom informovali z mediálneho tímu OĽANO. Pollák, ktorý pripomenul aj kauzu nezákonných ilustrácií počas vlády Smeru, vyzval generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby okamžite začal konať.

Oslavy 1. mája, ktoré v nedeľu organizovala v Nitre strana Smer-SD, sa postupne zmenili na protest proti vláde, prezidentke a proti vydaniu poslanca Fica na väzobné stíhanie. Ten počas osláv avizoval, že raz "povieme", kto zabil Kuciaka, a všetci z toho budú šokovaní. Na Ficov výrok o vražde Kuciaka poukázali aj ôsmi slovenskí europoslanci v liste, ktorým vyzývajú vedenie frakcie socialistov a demokratov na prehodnotenie členstva strany Smer-SD v politickej skupine.

Vyjadrenia, ktoré odzneli na nedeľňajšej akcii Smeru, kritizuje aj minister zahraničných vecí Ivan Korčok. "Rozsah vulgarizmov a miera nekultúrnosti, osobných urážok, osobitne voči hlave štátu, a podnecovanie davu k zlobe a občianskej nevraživosti sa vymykali doterajšej najhoršej predstavivosti," uviedol na sociálnej sieti Korčok.

Svojou nebezpečnou nekultúrnosťou a necivilizovanosťou zašli veci podľa jeho slov tak ďaleko, "že nestačí, aby sa politici, ústavní činitelia alebo súkromné osoby dištancovali od takýchto prejavov. "Nastal čas, aby sa aj parlament ako inštitúcia v mene občanov dištancovala od tohto ľudského a politického suterénu vo verejných prejavoch politikov, aké sme videli včera v Nitre," dodal Korčok.



zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok