Dukla získala Nemčeka s Lintnerom, odišiel Kopecký

TASR TA3
18.12.2012 21:10

K hráčskej výmene prišlo medzi extraligovými hokejovými tímami Dukla Trenčín a HC'05 Banská Bystrica. Za útočníka Petra Kopeckého, ktorý odchádza pod Urpín, prichádza pod hrad Matúša Čáka útočník Filip Nemček. Defenzívu Trenčanov navyše vystuží skúsený Richard Lintner.

Dukla získala Nemčeka s Lintnerom, odišiel Kopecký
SITA

"Za Petra Kopeckého sme získali mladého a perspektívneho útočníka, ktorý veríme, že sa chytí a bude oživením," povedal pre TASR generálny manažér Dukly Andrej Kollár a dodal: "Filipa Nemčeka sme získali do konca budúcej sezóny s tým, že v prípade záujmu oboch strán je možná dohoda opcie ešte na ďalší rok."

Na najbližší zápas, ktorý Dukla zohrá v stredu doma so Skalicou,  nastúpi v žltočervenom drese aj skúsený obranca Richard Lintner. Dĺžka jeho pôsobenia v materskom klube však ešte nie je známa. "Richard ide hrať za nás v stredu proti Skalici. O ďalšom priebehu rokovania s ním budeme verejnosť informovať neskôr," konštatoval Kollár na klubovom webe.

Peter Kopecký prišiel do Dukly v priebehu sezóny a v deviatich  stretnutiach zaznamenal jeden gól a pripísal si jednu asistenciu. Predtým hral v extralige len za Duklu Trenčín, v druhej lige pôsobil v Senici, Považskej Bystrici a Prievidzi. Banská Bystrica tak bude iba jeho druhým extraligovým angažmánom. Filip Nemček pôsobil v doraste Dubnice, kde sa bodovo dostal do povedomia extraligovej Banskej Bystrice. Pod Urpínom si pripísal aj prvý seniorský štart. V aktuálnej sezóne má na konte 28 extraligových štartov v drese "baranov" a pripísal si 12 bodov za 2 góly a 10 asistencií. V Trenčíne by mal Nemček pôsobiť ešte aj v ďalšej  sezóne s následnou opciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok