Jazvy po akné zničia zemiaky, med či uhorky. Aké ďalšie babské rady fungujú?

TA3/zm
4.5.2022 08:00

Nepríjemné akné sa netýka len násťročných, ale občas vyrážky potrápia aj zrelé ženy. Čo je však horšie, ak títo nepozvaní hostia zanechávajú na vašej pleti odkazy v podobe jazvičiek. Je jedno, či sú čerstvé alebo roky staré následkami pubertálneho akné, domáce ingrediencie vás zachránia.

Jazvy po akné zničia zemiaky, med či uhorky. Aké ďalšie babské rady fungujú?
Pexels/Anna Nekrashevich

Pre milovníčky prírodných riešení tu máme rýchle domáce riešenie, ako sa zbaviť jazvičiek po akné. Možno nezmiznú úplne, ale pleti určite prospejú a zrevitalizujú ju.

Zemiaky

Zemiaky obsahujú vysoký podiel draslíka, ktorý je pre pleť po akné hotovým záchrancom. Potrebovať budete len šťavu z tejto obľúbenej plodiny. Jedna možnosť je zemiak rozkrojiť a potierať ním každý večer tvár. Druhá možnosť je postrúhať ho a nechať, nech pustí škrobovú šťavu. Tú si následne môžete dať do fľašky, uskladniť v chladničke a večer čo večer ju vytiahnuť ako tonikum. Pomocou vatového tampónu očistite pleť zemiakovým extraktom, nechajte pôsobiť 5 až 10 minút a tvár potom dobre opláchnite a nakrémujte.

Draslík ničí existujúce vyrážky, minimalizuje začervenanie a vyhladzuje pleť, takže zaberá aj na drobné jazvičky po vytláčaní.

Med

Medové masky a zábaly na pleť sú tiež staré známe, možno ste však nevedeli, že by ste si ich mali aplikovať aj v prípade, že je vašim kozmetickým problémom tvár plná jazvičiek. Ak ho navyše zmiešate so škoricou, tak nemá šancu žiadna nová vyrážka ani pór. Bonusom bude spomalenie starnutia a zminimalizovanie tmavých kruhov pod očami.

Uhorka

Plátky uhoriek na oči sú jedna vec, zredukovanie jaziev po akné vec druhá. A uhorka má túto silu, pretože obsahuje stovky enzýmov, ktoré zachovávajú pružnosť a elasticitu pleti. V tomto prípade však nehovoríme o boji proti vráskam, pružnosť sa týka aj jaziev. Uhorku nepoužívajte ako plátky, ale rovno ju rozmixujte, prípadne pridajte aloe vera a podomácky pripravený extrakt aplikujte dva-trikrát do týždňa.

Kokosový olej

Kvalitný kokosový olej by mala mať doma každá žena. Jeho využitie nemá konca-kraja a jedna z možností, na čo využiť jeho silu sú práve krátery po vyrážkach. Trik je opäť v tom, že kokosový olej pomáha stať sa pleti pružnejšou a to v preklade znamená, že sa nerovnosti na tvári pri pravidelnom natieraní upravia a zrovnajú.    

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok