Za lyžičku chrenu denne a brušný tuk nemá šancu: Takto sa zbavíte pneumatiky okolo pása

TA3/zm
3.5.2022 08:00

Nabrať tukové zásoby v oblasti brucha nie je vôbec zložité, no zhodiť ich je opačný prípad. Schudnete z každej oblasti, no pneumatika sa vás drží a odchádza ako posledná. Ak chcete, aby šlo chudnutie správnym smerom, začnite piť chrenový nápoj.

Za lyžičku chrenu denne a brušný tuk nemá šancu: Takto sa zbavíte pneumatiky okolo pása
Pixabay

Liečivá sila chrenu je dobre známa, no zvyčajne tento ostrý koreň jedávame. Pripraviť si z neho nápoj, ktorý bude navyše rozpúšťačom tukov, nie je až tak známy recept.

Tri ingrediencie

Na prípravu zázračného elixíru chudnutia budete potrebovať len tri ingrediencie. Chren, med a citrón. Práve tie zvyšné dve dodajú inak aromatickému a štipľavému chrenu chuť, vďaka ktorej nebudete mať problém odvar vypiť.

Príprava elixíru

Postrúhajte najemno chren. Na jeden koreň potrebujete pridať celý citrón vrátane kôry. Vopred ho pokrájajte na menšie časti, aby ste z neho mohli vybrať prípadné kôstky. Rozmixovanú zmes preložte do sklenenej uzatvárateľnej nádoby, vtedy pridajte tri polievkové lyžice medu a zatvorenú fľašu či zaváraninový pohár dobre pretrepte. Zmes uskladnite do chladničky aspoň na 24 hodín a od nasledujúceho dňa môžete začať s kúrou na chudnutie.

Odtučňovacia kúra

Nech to znie akokoľvek hanlivo, skutočne v prípade chrenového elixíru ide o odtučňovaciu kúru, pretože pripravený extrakt útočí priamo na tukové zásoby, špeciálne okolo brucha. Postup je pritom jednoduchý. Tri týždne si pôjdete do chladničky po polievkovú lyžicu nápoja ráno a večer.

Chren ako aj citrón majú obrovské množstvo vitamínu C. Chren má však ešte iný benefit, a tým je obsah glukozinolátov, ktoré pôsobia ako prevencia proti rôznym ochoreniam, najmä dýchacích a tráviacich ciest. Ide vlastne o prírodné antibiotikum, ktoré v spomínanom tráviacom systéme zničí nežiaduce baktérie, kvôli ktorým vám netrávi, nafukujete sa a vo finále teda nechudnete. Rovnako sa po chrenovej kúre naštartuje metabolizmus a vyplavia toxíny z tela.     

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok