Uhorky sú skvelý leštiaci prostriedok: Toto všetko dokážu a domácnosť sa bude ligotať

TA3/zm
2.5.2022 16:00

Uhorky sú obľúbenou zeleninou, vďaka ktorej bude vaše telo dostatočne hydratované a nenalepia sa naň žiadne tukové vankúšiky. Silu uhorkových plátkov ste iste zažili už aj a vlastnej koži, napríklad v podobe masiek na tvár či obkladov na oči. Tak ako zanechávajú pleť sviežu a zdravo lesklú, podobne to dokážu aj pri iných činnostiach v domácnosti.

Uhorky sú skvelý leštiaci prostriedok: Toto všetko dokážu a domácnosť sa bude ligotať
Pixabay

Uhorkové nápady oceníte najmä v kúpeľni, ale rozhodne nemáme a mysli domáce skrášľujúce masky či zábaly. Vďaka tejto zelenine sa bude vaša domácnosť lesknúť od okien až po podlahy.

Zahmlené zrkadlá

Určite to poznáte. Ide si dať horúci sprchu a keď z nej vyleziete, zrkadlá sú také zahmlené, že nič nevidíte. A to práve v čase a situácii, kedy by ste si chceli dopriať skrášľujúce zábaly alebo čokoľvek, k čomu skrátka potrebujete na seba vidieť. Nech sa páči, na scénu prichádza uhorka. Odrežte si jeden plátok a prejdite ním po obvode zrkadla. Zahmlievanie bude minulosťou aj v prípade, že v kúpeľni nemáte okno, a tak sa v nej nevetrá. Uhorka zabezpečí, že sa sklá a zrkadlá nebudú viac rosiť, preto môžete tento trik využiť aj pri oknách. 

Lesklé vodovodné batérie

Keď už budete mať uhorku v ruke, využijete jej plátky v kúpeľni aj druhým spôsobom. Sú skvelým leštidlom pre vodovodné batérie, ale vlastne aj pre celé umývadlo. Prebehnite uhorkou po každom mieste, ktoré chcete vyčistiť, ako by to bola špongia s čistiacim prostriedkom. Následne len opláchnite vodou a okrem čistoty oceníte aj dokonalý lesk.

Vyčistite nerezový drez

Postup je stále rovnaký, čistiaci prostriedok takisto. Plátky uhorky si poradia aj s nerezovými drezmi v kuchyni, ktoré sú neustále fľakaté od vodného kameňa, a to aj bezprostredne po vyčistení bežným prostriedkom. Uhorky však zanechajú na povrchu ochranný film, po ktorom budú kvapky vody stekať a neusádzať sa vo vašom dreze.

Leštidlo na topánky

Vo chvíli, keď to najviac potrebujete, nemáte po ruke krém na topánky ani vreckovku či čokoľvek, čo by ich vyčistilo? No ak máte aspoň uhorku, vyskúšajte tento trik. Topánky perfektne šťava z tejto zeleniny zbaví nečistôt a zanechá ich lesklé podobne ako to dokáže pri umývadlách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok