Rusko údajne zničilo pristávaciu dráhu medzinárodného letiska v Odese

TA3 TASR
30.4.2022 19:55

Ruská raketa zasiahla a zničila pristávaciu dráhu medzinárodného letiska v ukrajinskom prístavnom meste Odesa, uviedol v sobotu prostredníctvom aplikácie Telegram gubernátor Odeskej oblasti Maksym Marčenko. Informovala agentúra AFP.

Rusko "nezakáže zahraničným novinárom vstup, ale sprísňuje vízové pravidlá"
TA3

"Nepriateľ dnes (v sobotu) zasiahol (letisko v Odese) raketou pobrežnej obrany typu Bastion, ktorá bola odpálená z Krymu. Pristávacia dráha letiska Odesa bola zničená," uviedol gubernátor s tým, že útok si nevyžiadal žiadne obete.

Ruským vojskám bojujúcim na východe Ukrajiny sa podarilo na niektorých miestach mierne postúpiť, úspechy však dosiahli aj ukrajinské sily, ktoré oslobodili viaceré obce v okolí mesta Charkov, pripomína AFP.

Ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková oznámila v sobotu, že počas najnovšej výmeny osôb zajatých ruskými silami bolo oslobodených štrnásť Ukrajincov vrátane tehotnej vojačky.

Od začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu (24. februára) sa medzi Moskvou a Kyjevom uskutočnilo viacero výmen väzňov. Ukrajina vo štvrtok oznámila, že získala späť 33 vojakov a 12 civilistov. Minulý týždeň bolo oslobodených 19 Ukrajincov, niekoľko dní predtým sa udiala výmena zahrňujúca 76 ľudí, uvádza Kyjev. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok