Penta má nový web, chce vyvracať mýty o Gorile

TASR
18.12.2012 16:16

Investičná skupina Penta spustila vlastný webový portál venovaný kauze Gorila, ktorá sa najčastejšie spájala s menom jedného z jej partnerov Jaroslava Haščáka.

Penta má nový web, chce vyvracať mýty o Gorile
SITA

Na stránke pentaokauze.sk plánuje investičná skupina zverejňovať všetky svoje stanoviská a materiály k tomuto prípadu. "Úplne novým materiálom na stránke, ktorý predtým nebol publikovaný, je napríklad podrobná analýza privatizácie letiska," uviedol hovorca investičnej skupiny Martin Danko.

Stránka sa podľa neho môže stať užitočným informačným zdrojom pre každého, kto má záujem o "detailný a faktografický pohľad na kauzu". Web je rozdelený na sedem sekcií. V nich sa objavujú informácie, ktoré spochybňujú pravdivosť korupcie popisovanej v údajnom spise SIS, ako aj legitímnosť akcie Gorila.

Kauza Gorila vypukla po tom, ako bol na webe v decembri 2011 zverejnený údajný spis tajnej služby. Ten obsahoval rozhovory, ktoré mali naznačovať korupciu v najvyšších politických kruhoch. Zverejnenie týchto informácií vyvolalo vlnu masových nepokojov vo forme protestov Gorila a ovplyvnilo aj politickú kampaň parlamentných volieb v roku 2012. Napriek tomu, že bol vyšetrovaním kauzy poverený špeciálny tím a vyšetrovací spis už má viac ako 60.000 strán, v celom prípade doposiaľ nebol nikto právoplatne odsúdený.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok