V Žiline sa stretli stovky nespokojných odborárov, chcú pokračovať v protestoch

TA3 TASR
30.4.2022 14:08

Odborári pokračujú v protestoch proti zhoršeniu sociálnej úrovne. Stovky z nich sa stretli v Žiline, kde hlučným pochodom v centre mesta vyjadrili svoju nespokojnosť. Zhromaždenému davu sa prihovárali aj šéfovia odborov.

Ak vláda nebude akceptovať návrhy odborárov na riešenie sociálnych problémov obyvateľov, Odborový zväz (OZ) Kovo bude pripravovať generálny štrajk. Počas sobotného protestného zhromaždenia v Žiline to povedal predseda OZ Kovo Emil Machyna.

„Chceme jasne deklarovať veci, ktoré robí vláda a ktoré sa nám nepáčia. Znížili percento minimálnej mzdy, zmrazili príplatky za nočné, soboty a nedele, zrušili zastropovanie dôchodkov. Mnoho ľudí sa prepadá do úrovne sociálnej odkázanosti a chudoby a vláda to nerieši, rieši vlastné problémy,“ zdôraznil Machyna.

Odborári chcú v Žiline podľa neho poukázať aj na nefunkčnosť tripartity a neakceptovanie odborárskych návrhov. „Ak to nepomôže, ´kováci´ budú pripravovať generálny štrajk. Najskôr hodinu a ak to nepomôže, tak potom jeden deň,“ uzavrel Machyna.  

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok