Súd odročil pojednávanie v kauze baru Fatima na leto, chce preskúmať duševné zdravie obžalovaného

TA3 TASR
29.4.2022 11:53

Okresný súd v Trenčíne v piatok odročil pojednávanie v kauze trenčianskeho baru Fatima. Obžalobe z obzvlášť závažného zločinu vydierania v nej čelí Peter Vaska, ktorý mal násilím prinútiť podnikateľa Ondreja Janíčka prepísať bar Fatima pod Trenčianskym hradom na mafiánskeho bossa Petra Čongrádyho.

Súd odročil pojednávanie v kauze baru Fatima na leto, chce preskúmať duševné zdravie obžalovaného
TASR - Pavol Zachar

Súd odročil pojednávanie na 29. júla, dôvodom odročenia je preskúmanie duševného stavu obžalovaného. Podľa poškodeného Ondreja Janíčka ide v prípade Petra Vaska o obštrukčné konanie a vyhýbanie sa spravodlivosti. „Som trochu sklamaný, ale sudcovia nemohli rozhodnúť inak. Obhajcovia Petra V. požiadali, aby sa dal urobiť znalecký posudok obžalovaného z dôvodu nejakých jeho duševných porúch, ktoré nemá. Robí si zo spravodlivosti a zo súdov žarty. Takáto je spravodlivosť na Slovensku. Hrá to Jankovská, hrá to aj jej svat Peter V.,“ skonštatoval Janíček.

Kauza trenčianskeho baru Fatima sa odohrala už pred 20 rokmi, výťažok z prevodu baru mal ísť podľa Janíčka bývalej štátnej tajomníčke ministerstva spravodlivosti Monike Jankovskej. Petrovi Vaskovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok