Rusko potvrdilo, že zaútočilo na Kyjev počas návštevy generálneho tajomníka OSN

TA3 TASR
29.4.2022 11:15

Ruské ministerstvo obrany v piatok potvrdilo, že jeho letectvo zaútočilo vo štvrtok na ciele v Kyjeve v čase, keď tam bol na návšteve generálny tajomník OSN António Guterres. Starosta hlavného mesta Ukrajiny Vitalij Kličko medzičasom uviedol, že pri štvrtkovom ruskom útoku zahynul minimálne jeden človek.

Vzdušno-kozmické sily Ruskej federácie "zničili výrobné budovy raketového a kozmického podniku Artem v Kyjeve," uviedol rezort obrany vo svojom pravidelnom brífingu o vývoji vojny na Ukrajine. "Záchranári, ktorí pokračujú v prehľadávaní a odstraňovaní sutín z obytnej budovy vo štvrti Ševčenkivskyj, kde včera dopadla raketa, práve objavili pozostatky zabitého človeka," uviedol starosta Kličko vo vyhlásení zverejnenom na sociálnych sieťach.

V centre Kyjeva bolo počuť vo štvrtok večer po stretnutí Guterresa s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským dva mohutné výbuchy. Agentúra AFP pripomína, že išlo o prvý útok tohto druhu na ukrajinskú metropolu od polovice apríla.

Hovorca humanitárneho úradu OSN Saviano Abreu vo štvrtok uviedol, že Guterres a jeho tím boli "šokovaní" blízkosťou ruských útokov na centrum ukrajinskej metropoly Kyjev v čase ich oficiálnej návštevy.

Zelenskyj označil ruské útoky na Kyjev v čase Guterresovej návštevy za pokus o poníženie OSN a všetkého, čo táto organizácia predstavuje. Kličko na platforme Telegram uviedol, že došlo k dvom úderom na štvrť Ševčenkivskyj na severozápade Kyjeva a v najmenej dvoch výškových budovách následne vypukol požiar.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok