Poslancov zamestnala rozprava o vydaní Fica. Hlasovanie môže byť najskôr v utorok

TA3
28.4.2022 22:18

Poslancov na celý deň zamestnala rozprava o vydaní Roberta Fica na väzobné stíhanie. Obvinený je zo zosnovania a organizovania zločineckej skupiny, či vyzradenia daňového tajomstva. Opozícia za tým vidí snahu koalície zbaviť sa svojho najväčšieho politického rivala.

Poslancov čaká ťažké rozhodovanie. A to, či vydajú svojho kolegu na väzobné stíhanie. Keďže ide o Roberta Fica, napätie v pléne dalo krájať. Koalícia si s opozíciou nič nedarovali.

Do rozpravy sa prihlásila nakoniec vyše tridsiatka poslancov. Väčšina z nich zo Smeru. Koalícia za tým vidí len snahu naťahovať čas, aby sa Fico kolúznej väzbe nakoniec vyhol. Čím dlhšie sa s tým bude otáľať, tým je väčšia šanca, že súd na ňu nebude vidieť dôvod. Smer sa pritom snaží presadiť aj tajné hlasovanie. Aj to totiž môže zamiešať karty.

Tajnú voľbu sa zrejme presadiť nepodarí. Verejnosť tak bude vidieť ako kto, v prípade vydania Fica, hlasoval. Opozícia jednohlasne vraví, že svojho kolegu podrží. Zaujímavé ale bude sledovať, ako sa k hlasovaniu postaví Sme rodina. Jej poslanci dostali zelenú kartu. Hovorí sa ale o tom, že ani oni Fica nevydajú. Proti vydaniu je aj niekoľko poslancov z OĽANO. Všetko sa ale môže zmeniť do budúceho týždňa. Hlasovanie môže byť najskôr v utorok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok