Ukrajina označila útoky v Kyjeve v čase návštevy generálneho tajomníka OSN za ohavný čin barbarstva

TA3 TASR
28.4.2022 21:31

Ukrajina označila štvrtkové ostreľovanie metropoly Kyjev v čase návštevy generálneho tajomníka Organizácie Spojených národov Antónia Guterresa za "ohavný čin barbarstva". Uviedla agentúra AFP.

Ukrajina označila útoky v Kyjeve v čase návštevy generálneho tajomníka OSN za ohavný čin barbarstva
TASR/AP

"Týmto ohavným činom barbarstva Rusko opäť demonštruje svoj postoj voči Ukrajine, Európe a svetu," uviedol ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba na sociálnej sieti Twitter.

V centre Kyjeva bolo počuť vo štvrtok večer po stretnutí Guterresa s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským dva mohutné výbuchy. Agentúra AFP pripomína, že išlo o prvé bombardovanie ukrajinskej metropoly tohto druhu od polovice apríla. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko na platforme Telegram uviedol, že došlo "k dvom úderom na štvrť Ševčenkivskyj", a dodal, že ujasňujú podrobnosti o obetiach.

Reportéri agentúry AFP videli čierny dym stúpajúci k oblohe a budovu v plameňoch, na mieste bolo množstvo policajtov a záchranárov. O raketových útokoch na centrum Kyjeva počas oficiálnej návštevy Guterresa napísal na Twitteri aj ukrajinský prezidentský poradca Mychajlo Podoľak.

"Deň predtým bol na návšteve pri dlhom stole v Kremli a dnes sú nad jeho hlavou explózie," uviedol Podoľak s odvolaním sa na Guterresovu návštevu Moskvy, kde sa v utorok stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok