Mariupoľ zápasí s ďalšou hrozbou. Z nepochovaných tiel sa uvoľňuje mŕtvolný jed

TA3 TASR
28.4.2022 14:06

Úrady ukrajinského Mariupoľu bijú na poplach kvôli nehygienickým podmienkam v tomto spustošenom prístavnom meste, ktoré podľa nich predstavujú "smrteľné nebezpečenstvo" pre zvyšných obyvateľov, informovala vo štvrtok agentúra AP.

ONLINE: Pri Mariupole bol nájdený tretí masový hrob. OSN žiada 2,25 miliardy dolárov na humanitárnu pomoc
TASR/AP

Mariupoľská mestská rada v aplikácii na zasielanie správ Telegram uviedla, že v meste môžu vypuknúť "epidémie v dôsledku chýbajúceho centralizovaného zásobovania vodou a kanalizácie, rozkladu tisícov tiel pod troskami, katastrofálneho nedostatku pitnej vody a potravín".

Upozornila aj na to, že životy asi 100 000 ľudí, ktorí z pôvodných vyše 450 000 zostávajú v Mariupole, môžu byť ohrozené chorobami ako cholera, dyzentéria či epidémiou spôsobenou baktériou E.coli.

Mariupoľský primátor Vadym Bojčenko v správe na Telegrame kritizoval, že ruskí "útočníci nie sú schopní poskytnúť zostávajúcemu obyvateľstvu potraviny, vodu a lieky - alebo o to jednoducho nemajú záujem". Dodal, že životné podmienky v Mariupole sa už podobajú na stredovek. Podľa neho "je potrebná okamžitá a úplná evakuácia" všetkých obyvateľov.

Ukrajinské médiá pred časom upozornili na problém, ktorý predstavujú mŕtve telá ruských vojakov, ktoré ruská armáda neodváža ani nepochováva. Z týchto tiel sa pri rozklade uvoľňuje mŕtvolný jed.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok