Školstvo kupuje Planétu vedomostí za takmer šesť miliónov

TA3, SITA
18.12.2012 13:10

Ministerstvo školstva kupuje digitálne učivo Planéta vedomostí pre školy a domácnosti. Za projekt zaplatí 5,7 milióna eur bez DPH a splátky budú rozdelené na tri roky.

Školstvo kupuje Planétu vedomostí za takmer šesť miliónov
SITA

Minister školstva Dušan Čaplovič informoval, že rezort dospel k dohode s vedením konzorcia dodávateľov pod vedením spoločnosti ATOS, keďže boli splnené zásadné požiadavky ministerstva, a to zníženie ceny a garancia správnosti obsahu. Pôvodná cena podľa rezortu klesla zo 6,7 milióna eur bez DPH.

Zároveň vzhľadom na kritiku pre chyby v Planéte vedomostí v čase jej obstarávania bývalým ministrom Eugenom Jurzycom dohodli nové mechanizmy na odstránenie nedostatkov. Rezort si ponecháva jeden milión eur a ten vyplatí až na záver, po odovzdaní kompletného vzdelávacieho obsahu, ktorý bude očistený od prípadných nedostatkov. Malo by to byť v roku 2014.

"Slovensko zaspalo digitalizáciu školstva, hoci v 21. storočí nikto nepochybuje že potrebujeme pripravovať absolventov na vysoké požiadavky, ktoré sú kladené na trhu práce, na úspešnosť v zamestnaní," povedal minister. Dnes sa podľa neho konečne začína digitalizácia. Označil ju za darček na Vianoce učiteľom, ktorí nemajú k dispozícii kvalitné učebnice. Digitálne učivo v slovenčine aj v angličtine obsahuje viac ako 30 000 vzdelávacích materiálov. Sú v nich spracované poznatky z matematiky, fyziky, chémie, biológie a prírodovedy. Okrem škôl ho budú môcť využívať aj domácnosti a vydavateľstvá.

Momentálne projekt testuje tisícka škôl, ktoré ju budú môcť naďalej využívať. Minister by bol rád, keby sa digitálne učivo dostalo na všetky školy už v školskom roku 2013/2014.

Pozrite si záznam z brífingu ministra školstva

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok