Kollár bránil Borguľu a verejne vyzval Mikulca, aby odstúpil z funkcie

TA3
27.4.2022 10:43

Líder Sme rodina Boris Kollár na tlačovej besede reagoval na obvinenie poslanca Martina Borguľu. Vyhlásil, že Borguľa dodnes nemá uznesenie o obvinení a kritizoval ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO).

Kollár o Borguľovi
TASR/Martin Baumann

"Toto je návrat právneho štátu?" pýtal sa pred novinármi Kollár, ktorého hnutie Sme rodina je súčasťou vládnej koalície Eduarda Hegera (OĽANO). Kollár sa pýtal, čo zmenil za dva roky vo funkcii Mikulec, keď čelní predstavitelia polície dopredu "informujú v médiách, kto bude obvinený".

Kollár zároveň verejne vyzval Mikulca, aby odstúpil z funkcie. Na tlačovej konferencii nepotvrdil, či Sme rodina bude hlasovať za odvolanie ministra. Povedal však, že ak by bolo hnutie v opozícii, za odvolanie by určite hlasovalo.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry mal v rámci minulotýždňovej akcie Inferno - 8. kruh obviniť aj poslanca národnej rady Martina Borguľu. Akcia podľa polície súvisela s dokumentovaním korupčnej trestnej činnosti. Polícia informovala, že medzi obvinenými je aj poslanec NR SR. Meno však nekonkretizovala. "Bližšie informácie poskytneme, keď to situácia umožní, a to až po doručení uznesenia oprávneným osobám," povedal hovorca prezídia Michal Slivka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok