Ukrajina kontroluje väčšinu vzdušného priestoru. Rusko nedokáže účinne eliminovať obranu, uviedla Británia

TA3 TASR
27.4.2022 09:10

Ukrajina kontroluje väčšinu svojho vzdušného priestoru, pretože Rusko nedokáže účinne eliminovať jej vzdušné sily ani protileteckú obranu. V pravidelnom hodnotení vývoja vojny na Ukrajine to v stredu uviedlo britské ministerstvo obrany, informovala agentúra Reuters.

ONLINE:
TASR/AP

"Rusko má veľmi obmedzený prístup k vzdušnému priestoru na severe a západe Ukrajiny, čo limituje jeho ofenzívne akcie na útoky z veľkej diaľky," napísal na Twitteri britský rezort obrany vychádzajúc z informácií tajných služieb.

"Aktivity ruského letectva sú primárne zamerané na juh a východ Ukrajiny, kde sa zameriava na podporu ruských pozemných síl," pokračovalo britské ministerstvo v pravidelnom dennom hlásení o vývoji konfliktu. Dodalo, že Rusko pokračuje v útokoch na ukrajinské vojenské ciele a logistickú infraštruktúru po celom území Ukrajiny.

Britský rezort obrany tiež uviedol, že pri väčšine ruských leteckých útokov na obliehané prístavne mesto Mariupol boli pravdepodobne použité neriadené bomby. "Takéto zbrane obmedzujú schopnosť armády efektívne rozlišovať ciele pri vedení útokov, čo zvyšuje riziko civilných obetí," konštatovalo britské ministerstvo obrany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok