Zrážku vetroňov neprežili plachtári z Litvy a Poľska. Prišli na medzinárodnú súťaž do Prievidze

TA3 TASR
26.4.2022 21:17

Zrážku vetroňov pri obci Trebostovo v utorok popoludní neprežili dvaja pretekári medzinárodnej súťaže v bezmotorovom lietaní FCC gliding, ktorú v týchto dňoch hostí letisko v Prievidzi. Potvrdili to organizátori súťaže.

K nehode dvojice vetroňov došlo nad vrchom Končiar v okrese Martin. Oba vetrone dopadli na kopec do ťažko dostupného terénu. Na miesto okamžite vyslali vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu s lekárom, ktorý u oboch pilotov skonštatoval exitus. 

Nehodu neprežili plachtári z Litvy a Poľska. Všetci ostatní pretekári sa vrátili na letisko v Prievidzi, prípadne pristáli v teréne.  

Nehodu vyšetruje Letecký útvar a námorný vyšetrovací útvar rezortu dopravy, informoval minister dopravy a výstavby Andrej Doležal s tým, že akékoľvek ďalšie informácie súvisiace s nehodou bude možné zverejniť až po ukončení vyšetrovania.

"Organizátori súťaže vyjadrujú úprimnú sústrasť rodinám a celému poľskému a litovskému tímu," uviedli Aeroklub Prievidza a Košická letecká agentúra na oficiálnej stránke pretekov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok