Putin v princípe súhlasil so zapojením OSN do evakuácie civilistov z oceliarní Azovstaľ

TA3 TASR
26.4.2022 21:03

Ruský prezident Vladimir Putin v princípe súhlasil so zapojením Organizácie spojených národov a Medzinárodného výboru Červeného kríža do evakuácie civilistov z oceliarní Azovstaľ v obliehanom ukrajinskom prístavnom meste Mariupol.

ONLINE: Od začiatku vojny bolo z krajín vyhostených asi 400 ruských diplomatov. Útoky na vlakové stanice si vyžiadali obete
TASR/AP

Po stretnutí generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa so šéfom Kremľa v Moskve o tom informovali agentúra Reuters aj televízia CNN. Obe sa odvolali na vyhlásenie Guterresovho hovorcu. "Generálny tajomník zopakoval postoj OSN k Ukrajine a s Vladimirom Putinom prerokoval návrhy na humanitárnu pomoc a evakuáciu civilistov z konfliktných zón, najmä v súvislosti so situáciou v Mariupole," uviedol vo vyhlásení hovorca Stéphane Dujarric.

"Ruský prezident v princípe súhlasil so zapojením Organizácie spojených národov a Medzinárodného výboru Červeného kríža do evakuácie civilistov z oceliarní Azovstaľ v Mariupole," dodal hovorca a spresnil, že o tejto téme bude s ruským ministerstvom obrany ďalej diskutovať Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok