Jarný reštart pre vlasy. Tieto tri masky si vyrobíte z toho, čo nájdete bežne doma

TA3/zm
28.4.2022 16:00

Tak ako naše telo a pleť, aj vlasy potrebujú po zime zvýšenú pozornosť a starostlivosť. Postarajte sa o ne pomocou domácich surovín.

Jarný reštart pre vlasy. Tieto tri masky si vyrobíte z toho, čo nájdete bežne doma
Unsplash

Snáď už bude počasie milosrdné a s príchodom jari bude oveľa viac krásnych, slnečných dní. Odhodili sme čiapky a iné pokrývky hlavy, ktoré nás chránili pred zimou a je načase rozpustiť vlasy. Aby nielenže vyzerali, ale aj boli zdravé, doprajte im reštart v podobe efektívnych kúr.

Maslo na hlave

Pre regeneračné prípravky nemusíte behať do najbližšej drogérie, ba dokonca nemusíte siahať ani hlboko do vrecka. Na to, aby ste vašim vlasom dopriali luxusnú starostlivosť, stačí zájsť do chladničky. Napríklad také maslo - zahrejte ho a pomaly rozpustite. Keď trošku vychladne, rovnomerne ho votrite po celej dĺžke, nechajte ho pôsobiť minimálne tridsať minút a následne vlasy umyte šampónom ako zvyčajne. Ideálne je, keď si vlasy umyjete na dvakrát. Našampónujte, opláchnite a toto zopakujte ešte jedenkrát. Budú dokonale čisté a lesklé.

Zelený čaj ako oplach

Tak, ako organizmus potrebuje nakopnúť kofeínom, aj vlasom takáto vzpruha len prospeje. Kofeín rozhodne nie je len v káve, aj zelený čaj je skvelý antioxidant, bohatý na množstvo vitamínov, aminokyselín a práve kofeín. Práve kombinácia týchto zložiek priaznivo pôsobí aj na vašu korunu krásy. Nielenže stimuluje rast vlasov, ale napomáha v prevencii proti ich vypadávaniu a tiež je účinným bojovníkom proti lupinám. Ak máte podráždenú pokožku hlavy, práve zelený čaj, respektíve výluh z neho, pôsobí upokojujúco. Samozrejme, siahajte po kvalitných, najlepšie sypaných čajoch. Tie sú narozdiel od vrecúškových oveľa kvalitnejšie. Ak však nemáte sypaný čaj, použite zhruba tri nálevové vrecúška, ktoré zalejete horúcou vodou. V prípade, že použijete sypaný čaj, určite chvíľku počkajte. Horúca voda by zničila všetky jeho výborné vlastnosti. Odporúča sa používať vodu zahriatu približne na 80 stupňov. Vlasy si umyte tak, ako ste zvyknutá a mierne vychladnutý výluh použite ako záverečné oplachovanie.

Banánová maska na vlasy

O množstve benefitov, ktoré majú banány pre naše telo, už vieme, ale že môžu byť aj skvelým pomocníkom pri zničených vlasoch? Presne tak. Túto po domácky vyrobenú masku na vlasy si zamilujete. Stačí rozmixovať, alebo roztlačiť banán a zmiešať ho s troškou kokosového alebo olivového oleja. Získate zmes s konzistenciou, ktorá nebude stekať, no zároveň sa bude dať rozotierať. Nanesiete rovnomerne pozdĺž vlasov a necháte pôsobiť pätnásť minút. Tento zázrak vašu hrivu zregeneruje, vyživí z vnútra a dodá jej nádherný lesk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok