V kádri nastali zmeny. Ďalší blok prípravy našich hokejistov je už aj s Regendom a Pospíšilom

TA3 TASR
26.4.2022 15:19

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay privítal na utorkovom zraze v Bratislave už aj dvojicu bronzových medailistov z Pekingu Pavla Regendu a Kristiána Pospíšila, ako aj obrancu Mária Grmana, ktorý však má zdravotné problémy. Pred ďalšou zápasovou previerkou pred MS vo Fínsku sa realizačnému tímu hlásilo dokopy 25 hráčov.

Oproti minulému týždňu nastali v kádri viaceré zmeny. Po dvojzápase s Českom opustili tím útočníci Tomáš Mikúš so Samuelom Honzekom. Nahradili ich Regenda z Michaloviec a Pospíšil zo švajčiarskeho Davosu. Brankárska trojica ostala nezmenená v zložení Patrik Rybár, Matej Tomek a Dominik Riečický. Do obrany pribudol Grman, ktorý strávil sezónu vo fínskom tíme HPK Hämeenlinna.

Dvadsaťpäťročný bek však s najväčšou pravdepodobnosťou nebude proti Nemecku hrať a otázna ja aj jeho účasť na MS. V závere sezóny si totiž zranil ruku. "Prišiel som vyskúšať, ako bude moja ruka pôsobiť na ľade. Mal som v nej potrhané šľachy a neviem, čo od toho očakávať. Ale na majstrovstvá chcem ísť a pevne verím, že to zdravie už bude slúžiť na sto percent. Teraz to vidím tak 50 na 50. Po tréningu budem múdrejší," povedal Grman na utorkovom zraze.

Pospíšil verí, že si po olympiáde vybojuje miestenku aj do Fínska, kde pôsobil necelé tri sezóny a s Lukkom Rauma získal majstrovský titul. "Nálada v kabíne je dobrá, stále ju cítiť z toho, že sme niečo dosiahli, ale teraz sa sústredíme na novú udalosť. Majstrovstvá sú pred nami a chceme tam podať taký istý výkon, aký sme podali na olympiáde. Dúfam, že tréneri si ma vyberú na MS. Veľmi sa do Fínska teším, veľa ľudí mi píše. Zážitky, ktoré som tam mal, majstrovský titul, tá motivácia je pre mňa veľká," povedal Pospíšil.

Regenda vynechal úvodný zraz a dvojzápas s Českom (3:1, 3:4 pp a sn) pre vírusové ochorenie: "Bol som týždeň doma z toho štyri dni som ležal v teplotách. Som rád, že som už tu, môžem ísť na tréning a môžem byť na ľade. Cez vypadnutie s Michalovcami som sa už preniesol, momentálne sa sústredím na majstrovstvá. Na to sa pripravujem a na to myslím."

Slováci absolvujú v utorok a v stredu tréningy na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Vo štvrtok sa presunú do Drážďan. V nemeckom meste ich následne čakajú dva zápasy s domácimi hokejistami. "Máme už nejaké video z ich zápasov s Českom. Vždy hrajú do tela, rýchlo a my budeme musieť podať náš najlepší výkon. Zároveň si chceme vyskúšať nejakých chalanov a uvidíme, ako im to pôjde. Chcem hrať náš systém a keď budeme dobre korčuľovať a hrať fyzicky, tak máme šancu," povedal Ramsay.

Program dvojzápasu v Drážďanoch:
piatok 29. apríla: 19.00 h Nemecko – SLOVENSKO
sobota 30. apríla: 17.00 h Nemecko - SLOVENSKO

Nominácia SR na tréningový kemp v Bratislave a prípravné zápasy proti Nemecku (26.-30. apríla 2022):

brankári: Patrik Rybár (Dinamo Minsk/KHL, 19 štartov/0 gólov), Dominik Riečický (HC Košice, 1/0), Matej Tomek (HC Kometa Brno/ČR, 6/0)
obrancovia: Martin Bučko (HC Motor České Budějovice/ČR, 16/1), Michal Ivan (Bíli Tygři Liberec/ČR, 10/0), Peter Čerečňák (HC Plzeň/ČR, 94/9), Mário Grman (HPK Hämeenlinna/Fín., 39/0), Ladislav Romančík (HC Košice, 6/0), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera/ČR, 40/1), Dávid Mudrák (HK Dukla Ingema Michalovce, 6/0), Mislav Rosandič (Bíli Tygři Liberec/ČR, 44/1), Adam Jánošík (BK Mladá Boleslav/ČR, 80/4)
útočníci: Martin Faško-Rudáč (Bíli Tygři Liberec/ČR, 14/1), Andrej Kollár (HC Kometa Brno/ČR, 14/1), Michal Krištof (HC Kometa Brno/ČR, 56/8), Róbert Lantoši (Linköping/Švéd., 31/4), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec/KHL, 40/7), Pavol Regenda (HK Dukla Ingema Michalovce, 16/2), Jakub Minárik (HK Dukla Trenčín, 4/0), Miroslav Mucha (Lake Superior University/USA/NCAA, 7/2), Kristián Pospíšil (HC Davos/Švaj., 19/3), Alex Tamáši (HC 05 Banská Bystrica, 2/1), Marek Valach (HK Dukla Trenčín, 4/0), Oliver Okuliar (SaiPa/Fín., 5/0), Mário Lunter (BK Mladá Boleslav/ČR, 16/1)

Realizačný tím:
generálny manažér: Miroslav Šatan
asistent generálneho manažéra: Oto Haščák
manažérka: Zuzana Chrenková
tréner: Craig Ramsay
asistent trénera: Ján Pardavý
asistent trénera: Peter Frühauf
tréneri brankárov: Ján Lašák, Peter Kosa
kondičný tréner: Ján Kovačič
videoanalytik: Igor Andrejkovič
lekár: Román Hunák
fyzioterapeut: Martin Babják
výstrojoví manažéri: Juraj Stopka, Marek Jenčík
média manažér: Peter Jánošík
fotograf: Andrej Galica

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok