Lavrov má o tretej svetovej iba silácke reči. Británia si nemyslí, že hrozí eskalácia vojny na Ukrajine

TA3 TASR
26.4.2022 11:03

Británia si nemyslí, že bezprostredne hrozí eskalácia vo vojne na Ukrajine. V utorok to uviedol štátny tajomník britského ministerstva obrany James Heappey, ktorý vyjadrenia šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova o možnom vypuknutí tretej svetovej vojny označil za "silácke reči". Informovala agentúra Reuters, ktorá citovala z rozhovorov Heappeyho pre televízne stanice BBC a Sky News.

Sergej Lavrov 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

"Takéto silácke reči sú Lavrovovou typickou črtou za ostatných 15 rokov, odkedy zastáva pozíciu ruského ministra zahraničných vecí. Nemyslím si, že v súčasnosti bezprostredne hrozí eskalácia (konfliktu)," povedal Heappey v rozhovore pre britskú televíznu stanicu BBC. "To, čo robí Západ na podporu svojich spojencov na Ukrajine, je veľmi dobre nastavené tak, aby sme sa vyhli priamej konfrontácii s Ruskom," dodal.

Heappey v rozhovore pre britskú spravodajskú stanicu Sky News uviedol, že vojenskú techniku Ukrajine neposkytuje Severoatlantická aliancia, ale jednotlivé štáty, z ktorých sú mnohé členskými štátmi NATO.

Štátny tajomník britského ministerstva obrany tvrdí, že je úplne legitímne, aby Ukrajina útočila na ruské logistické zariadenia a sklady palív. Zároveň uznal, že zbrane, ktoré Kyjevu poskytuje zahraničie, môžu zasiahnuť aj ciele v Rusku.

Lavrov v pondelok upozornil svet, aby "nepodceňoval hrozbu jadrového konfliktu" a dodal, že dodávky zbraní Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu v podstate znamenajú, že sa NATO zapojilo do nepriamej vojny s Ruskom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok