Budeme aj naďalej posilňovať a vyvíjať jadrové kapacity, povedal severokórejský vodca Kim Čong-un

TA3 TASR
26.4.2022 07:30

Severokórejský vodca Kim Čong-un počas prejavu na veľkej vojenskej prehliadke v hlavnom meste Pchjongjang vyhlásil, že bude naďalej "posilňovať a vyvíjať" jadrové kapacity svojej krajiny, uviedli v utorok severokórejské štátne médiá. TASR správu prevzala od agentúr AFP, AP a Jonhap.

Dokonči: Kim Čong-un
TASR/AP

"Budeme pokračovať v podnikaní krokov na posilnenie a rozvoj nukleárnych kapacít našej krajiny čo najrýchlejším spôsobom," povedal Kim podľa severokórejskej oficiálnej tlačovej agentúry KCNA.

Vojenská prehliadka, na ktorej Kim vystúpil s prejavom, sa podľa agentúry Jonhap uskutočnila v centre Pchjongjangu v pondelok pri príležitosti 90. výročia založenia kórejskej ľudovej revolučnej armády. Túto protijaponskú partizánsku jednotku založil v roku 1932 zakladateľ Severnej Kórey Kim Ir-sen.

Kim Čong-un dodal, že Severná Kórea sa kedykoľvek dôkladne pripraví na použitie jadrového "odstrašenia". Podľa agentúry AP v prejave označil jadrové zbrane krajiny za "symbol národnej moci".

"V rámci prípravy na turbulentnú politickú a vojenskú situáciu a všetky druhy kríz v budúcnosti... budeme ďalej zvyšovať našu jadrovú silu najvyššou možnou rýchlosťou," citovala severokórejského vodcu agentúra AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok