Poznáme držiteľov športových Oskarov, ankete Laureus Awards kraľovali Verstappen a Thompsonová-Herahová

TA3 TASR
25.4.2022 13:07

Holandský pilot F1 Max Verstappen a jamajská šprintérka Elaine Thompsonová-Herahová sa stali víťazmi ankety Laureus World Sports Awards 2021. Vestappen si vyslúžil športového Oskara za zisk titulu majstra sveta. Thompsonová-Herahová vlani zažiarila na OH 2020 v Tokiu, kde získala tri zlaté medaily.

Verstappen sa stal historicky prvým holandským svetovým šampiónom v efjednotke. V dramatickom finále sezóny v Abú Zabí predstihol v poslednom kole Brita Lewisa Hamiltona. "Titul bol krásna odmena za roky tvrdej práce. Som veľmi hrdý, že som vyhral anketu Laureus a získal jedno z najprestížnejších ocenení," uviedol Verstappen, ktorý v nedeľu vyhral Veľkú cenu Emilie Romagna na okruhu v Imole.

Thompsonová-Herahová v Tokiu ako prvá žena v histórii obhájila na OH tituly na 100 i 200 m a pridala triumf v štafete na 4x100 m. "Je skvelé, že táto prestížna trofej je po rokoch opäť v Karibiku a v Jamajke. Viem, že v minulosti ju získal Usain Bolt, veľmi si toto ocenenie vážim," povedala Thompsonová-Herahová počas slávnostného ceremoniálu, ktorý sa konal virtuálne v španielskej Seville.

O držiteľoch cien rozhodla 71-členná porota na čele s novozélandskou ragbyovou legendou Seanom Fitzpatrickom. Tímom roka sa stali talianski futbaloví reprezentanti, ktorí vlani triumfovali na EURO 2020. Nováčikom roka je britská tenistka Emma Raducanuová-  šampiónka grandslamového US Open. 

Cenu za celoživotné dielo udelili hráčovi amerického futbalu Tomovi Bradymu. Elitný quarterback vyhral sedemkrát Super Bowl. Novú cenu pre športovú ikonu dostal taliansky motocyklový jazdec Valentino Rossi, ktorý v novembri po 25 rokoch ukončil aktívnu kariéru. Informovala o tom agentúra AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok