Kauza Súmrak pokračuje v parlamente, mandátový výbor bude rozhodovať o Ficovej budúcnosti

TA3
25.4.2022 12:13

Mandátový a imunitný výbor Národnej rady SR sa bude žiadosťou na vzatie poslanca a lídra Smeru-SD Roberta Fica do väzby zaoberať v stredu. Zasadnutie výboru zvolala jeho predsedníčka Anna Andrejuvová (OĽANO) na 12.00 h. Národná rada by sa mala žiadosťou na vzatie Fica do väzby zaoberať vo štvrtok (28. 4.) ráno. Vyplýva to z návrhu programu 65. schôdze parlamentu.

"Vzhľadom na požiadavku poslancov, aby mohli byť všetci prítomní, som vyhovela ich žiadosti a zvolám výbor bezodkladne na stredu na 12.00 h," uviedla Andrejuvová. Ozrejmila, že ak žiadosť nestihnú v stredu prerokovať do 14.00, keď by mala pokračovať parlamentná schôdza, bude sa ňou výbor zaoberať opäť od 19.00 h.

Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Súmrak obvinila Fica s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

Kaliňáka polícia aj zadržala, o jeho vzatí do väzby už rozhodol i Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, obvinený podal sťažnosť.

Žiadosť o súhlas so vzatím Fica do väzby podal Úradu špeciálnej prokuratúry minulý piatok. Prípadné väzobné stíhanie poslanca NR SR je možné až po súhlase parlamentu a rozhodnutí súdu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok