Putin vraj stratil záujem o rozhovory, píše britský denník. Chce dobyť čo najviac ukrajinského územia

TA3 TASR
24.4.2022 18:05

Ruský prezident Vladimir Putin už nemá záujem o diplomatické kroky zamerané na vyriešenie konfliktu na Ukrajine a namiesto toho chce dobyť čo najviac ukrajinského územia. Túto správu priniesol v nedeľu britský denník The Financial Times, na ktorý sa odvolal portál spravodajskej stanice Sky News.

BBC
TASR/AP

Traja ľudia informovaní o situácii okolo rozhovorov s ruským prezidentom denníku The Financial Times povedali, že Putin minulý mesiac vážne uvažoval nad mierovou dohodu s Ukrajinou. Uviedli však, že Putin teraz nevidí žiadne možné riešenie prostredníctvom diplomatických rokovaní a je presvedčený, že sú v "slepej uličke".

Jedna osoba informovaná o rozhovoroch povedala: "Putin úprimne verí tým nezmyslom, ktoré počuje v (ruskej) televízii, a chce veľké víťazstvo."

Svoj postoj pritvrdil po potopení ruskej bojovej lode Moskva, k čomu sa prihlásila Ukrajina. Oznámila, že ruský krížnik Moskva zasiahla raketami Neptun. Zdroj dodal: "Putin bol proti podpísaniu čohokoľvek...  Po potopení Moskvy nepôsobí ako víťaz, pretože to bolo ponižujúce."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok