Máte slabosť pre uniformy? Hrozí rozvod, tvrdí právnička a menuje päť rizikových povolaní

TA3/zm
25.4.2022 16:00

Asi nebudeme ďaleko od pravdy, keď povieme, že muži v uniformách a oblekoch na nás pôsobia veľmi príťažlivo a priťahujú nás k sebe ako magnet. Podľa rozvodových právnikov ide však o najrizikovejšie povolania, ktoré si môžete zvoliť do manželstva.

Máte slabosť pre uniformy? Hrozí rozvod, tvrdí právnička a menuje päť rizikových povolaní
Pexels/Rosemary Ketchum

Z praxe rozvodových právnikov vieme, že najmä manželstvá, kde muž nosí uniformu alebo nejaký predpísaný odev, majú tendenciu krachovať. Ktoré povolania sú rizikové?

Rizikové povolania

Profesie ako policajti, hasiči, piloti, lekári či vojaci spája nosenie uniformy, ktoré pre je ženské pokolenie veľmi príťažlivé. Týchto mužov vnímame ako zodpovedných a silných, keďže majú v náplni práce starať sa o životy iných. V realite však so sebou takéto profesie prinášajú aj tienistú stránku.

Títo muži častokrát správanie, ktoré je v rámci ich zamestnania nevyhnutné, prenášajú aj domov. A práve to môže mať za následok nezhody, ktoré medzi partnermi nastanú. Na jednej strane je tu žena, ktorá si svojho partnera váži a túži po harmonickom a vyrovnanom vzťahu, kde sú si dvaja ľudia rovní. Na strane druhej je muž, ktorý, počas dňa musí byť rozhodný, musí mať autoritu a od jeho rozhodnutí závisia životy iných.

Doma ako v práci

Problém nastáva, keď sa muž správa doma rovnako ako v práci. Má potrebu mať všetko pod kontrolu,  riadiť všetko a všetkých, dávať príkazy a zároveň môže mať problém prispôsobiť sa tempu a fungovaniu rodiny ako takej. Po celom dni v práci je náročné zrazu presedlať do úlohy manžela a otca. Zrazu nemá veci pod kontrolou a vo svojich rukách. A tu prichádzajú konflikty, ktoré u praxe právnikov veľmi často končia rozvodom.

Problémy pri rozvode

Odborníci však varujú, že ani rozchod s mužmi v uniformách neprebieha vždy ľahko. Rozvodová právnička na základe svojich dlhoročných skúseností hovorí, že práve títo muži bývajú častokrát veľmi arogantní a neprípustní dohodám. A partnerke len tak niečo nedarujú. Majú problém rešpektovať pravidlá, ktoré im nastolí niekto iný. Nepripúšťajú prehru a aj z rozvodu chcú vyjsť ako víťazi.

Samozrejme, ako pri všetkom, aj v tomto prípade platí, že výnimka potvrdzuje pravidlo a že nemôžeme všetkých hádzať do jedného vreca. Ak však už ste vo vzťahu s niekým, kto nosí uniformu, je fajn si vopred nastaviť pravidlá a hranice.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok