V Mariupole pokračujú ťažké boje, ktoré spomaľujú Rusov v ich ďalšom postupe na Donbas

TA3 TASR
23.4.2022 10:57

Napriek tvrdeniam Ruska o úplnom obsadení ukrajinského prístavného mesta Mariupol tam naďalej prebiehajú ťažké boje, uviedlo v sobotu britské ministerstvo obrany s odvolaním sa na britské tajné služby.

V Mariupole pokračujú ťažké boje, ktoré spomaľujú Rusov v ich ďalšom postupe na Donbas
TASR/AP

Boje prebiehajúce v tomto obliehanom strategickom meste podľa rezortu obrany v Londýne spomaľujú Rusov v ich ďalšom postupe na Donbas na východe Ukrajiny. Počas uplynulých 24 hodín nedosiahla Moskva žiadne rozhodujúce pokroky, keďže jej v tom bránila ukrajinská obrana, uvádza sa ďalej vo vyhlásení ministerstva.

Britská vláda už niekoľko týždňov nezvyčajne otvorene pravidelne zverejňuje informácie od tamojších tajných služieb o priebehu ruskej invázie na Ukrajinu, konštatuje agentúra DPA. Rusko vyčíta Londýnu cielenú informačnú kampaň.

Moskva po dvoch mesiacoch ťažkých bojov pred niekoľkými dňami ohlásilo, že nad prístavom Mariupol na juhovýchode Ukrajiny získalo "plnú kontrolu". V rozsiahlom komplexe tamojších oceliarní Azovstaľ sa však naďalej nachádzajú ukrajinskí vojaci a údajne aj stovky civilistov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok