Kaliňák s putami veselo zamával novinárom. Súd už rozhoduje o väzbe pre exministra

TA3 TASR
22.4.2022 13:04

Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhoduje o väzbe pre exministra vnútra Roberta Kaliňáka. Keď Kaliňák vystupoval z auta, ktorým ho na súd priviezli príslušníci NAKA, veselo novinárom zamával spútanými rukami.

Okrem Kaliňáka sa má rozhodovať aj o väzbe pre advokáta Mareka Paru a ďalšieho obvineného M. C. "Výsluchy pred sudcom o návrhoch na väzbu troch obvinených sa začínajú dnes od 15.00 h v Pezinku," povedala Kudjáková.

Kaliňák má za sebou dve noci v cele predbežného zadržania. "Výkon príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže je fenomenálny. Majú materiálno-technické zabezpečenie, ktoré im umožňuje zabezpečovať ľuďom, ktorí sú v cele policajného zaistenia alebo vo väzbe, pocit dôstojnosti," zdôraznil jeho obhajca David Lindtner.

Väzobný výsluch Mareka Paru je naplánovaný na 19.00 h. "Návrh na väzbu považujeme za zjavne neodôvodnený. Môj klient sa nedopustil žiadnych kolúznych aktivít. Preto verím, že sudca návrhu nevyhovie," povedal jeho obhajca Michal Mandzák.

Podotkol, že si nemohli vopred naštudovať spis. "Sudca nám vyčlenil jednu hodinu na štúdium celého spisu. V priebehu 48 hodín sme žiadali orgány činné v trestnom konaní o to, aby nám bolo umožnené naštudovanie spisu. Bez dôvodu to odmietli," dodal s tým, že jeho klient považuje obvinenia za vymyslené a nezmyselné.

Tretí obvinený M. C. čelí obvineniu zo zločinu prijímania úplatku. Podľa Denníka N ide o príslušníka Slovenskej informačnej služby. Tá odporučila obrátiť sa s otázkami na orgány činné v trestnom konaní, keďže k prípadu nedisponuje žiadnymi informáciami.

Kaliňáka vyšetrovateľ NAKA obvinil spolu s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Advokát Marek Para je obvinený je zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok