Ovsené vločky nejedzte, vypite ich! Tento drink sa hodí nielen na raňajky, ale aj na večeru

TA3/zm
25.4.2022 08:00

O benefitoch ovsených vločiek už bolo povedané všetko. Ale teda opakovanie je matka múdrosti, tak si v skratke pripomenieme, že obsahujú veľké množstvo vlákniny, vďaka čomu zostávate dlho sýte, obsahujú inulín, ktorý reguluje množstvo cukru v krvi a vás vďaka tomu nebude prepadať vlčí hlad, ani chuť na sladké. Nemusíte ich len jesť, skúste ich vypiť.

Ovsené vločky nejedzte, vypite ich! Tento drink sa hodí nielen na raňajky, ale aj na večeru
Ovsené vločky nejedzte, vypite ich! Tento drink sa hodí nielen na raňajky, ale aj na večeru

Ak trpíte zápchou, pravidelnou konzumáciou ovsených vločiek tento problém určite odstránite. A navyše svojmu telu doplníte vitamíny A, E a H, vďaka ktorým budete mať navyše pevné nechty, žiarivú, zdravú pleť a vlasy. Okrem klasickej raňajkovej kaše alebo zaliatia vločiek mliekom si z nich môžete pripraviť aj chutný a rovnako účinný nápoj.  

Vymeňte kašu za ovsenú vodu

Klasická kaša z ovsených vločiek je pravidelnou a obľúbenou raňajkovou voľbou. S ovocím a orieškovým maslom je to delikatesa a nutričná bomba. Ale sú ľudia, pre ktorých táto konzistencia a chuť nie je práve ideálna. Ak však chcete ťažiť z vločkových benefitov, určite nad nimi nelámte palicu. Všetky živiny do tela dostanete aj vďaka ovsenej vode. Pitie tejto vody nalačno každé ráno vám doplní potrebné vitamíny, minerály a vlákninu a vy už o pár dní na vlastnej koži pocítite ich zázračné účinky.

Príprava vody je viac než jednoduchá. Dve šálky ovsených vločiek zalejete piatimi šálkami horúcej, prevarenej vody. Premiešajte a nechajte odpočívať niekoľko hodín, ideálne celú noc. Následne vodu zlejte cez sitko, prípadne gázu, aby ste získali čistý nápoj. Najlepšie je popíjať ho neochutený, ak ho však potrebujete dochutiť, použite med alebo nejaké prírodné sladidlo, napríklad stéviu.

Ak dbáte na zdravý životný štýl a stravovanie, ale niekedy vám vaše životné tempo nedovoľuje stravovať sa úplne racionálne, pripravte si nápoje z ovsených vločiek so sebou a budete tak mať o výhovorku menej, prečo ste opäť museli jesť tie hranolky, alebo burger.

Smoothie z ovsených vločiek

Do ovsenej vody,  mlieka, alebo obyčajnej vody pridajte pár lyžíc ovsených vločiek, ľubovoľné ovocie, napríklad bobuľové, mango alebo banán, a grécky jogurt. Všetko spolu rozmixujte a chutná desiata je hotová za pár minút.

Ak máte rady jablkovú štrúdľu, ale kvôli postave si ju stále odopierate, vyskúšajte tento nápoj, ktorý vám ju jednoznačne pripomenie a vy vďaka nemu zostanete fit. Jedno väčšie jablko, vyberajte zo sladších odrôd, nakrájajte na menšie kocky, pár z nich odoberte a zvyšok rozmixujte s menším množstvom vody, aby bol nápoj hustejší. Pridajte škoricu a med. Hotový nápoj doplňte o nerozmixované kúsky jabĺčka a už si len vychutnávajte jeho vynikajúcu chuť.

Spôsobov, ako zaradiť vločky do vášho jedálnička je skutočne veľa. Vďaka ich nevýraznej chuti a aróme ich skutočne môžete kombinovať s rôznym ovocím, horkou čokoládou, kefírom a máte postarané o pestré a zdravé jedlá.

Témy: Vláknina nápoj
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok