Schudnite vďaka zemiakom a tvarohu: Menej kalórií majú, ak ich dáte do chladničky

TA3/zm
23.4.2022 10:00

Aj pre vás sú zemiaky strašiakom, pretože máte pocit, že sa na vás hneď nalepia? Odteraz ich do jedálnička rozhodne zaradíte a ešte k nim pridáte aj tvaroh!

Schudnite vďaka zemiakom a tvarohu: Menej kalórií majú, ak ich dáte do chladničky
Pixabay

Nielenže zemiaky vášmu telu doprajú množstvo vitamínov, ale môžete vďaka ich pravidelnej konzumácii zhodiť aj nejaké to kilečko. Ale teda, nehovoríme o amerických zemiakoch, ani o hranolkách.

Zdravé zemiaky

Zemiaky vás na rozdiel od chleba, ryže či cestovín zasýtia na oveľa dlhšiu dobu. Je to najmä vďaka vyššiemu podielu vlákniny, ktoré táto zelenina obsahuje. Ak počas dňa skonzumujete aspoň tri zemiaky, pokryjete si polovičnú dennú dávku vitamínu C. Okrem toho sú bohaté na draslík, ktorý podporuje metabolizmus a vďaka antioxidantom majú zemiaky tiež protizápalové účinky.

Aby ste svojmu telu zabezpečili komplexnú výživu a dosiahli tak požadované výsledky, je nutné k zemiakom pridať bielkovinu. Ideálne živočíšnu, a to napríklad v podobe nízkotučného tvarohu. Táto kombinácia spoločne zapracuje na spaľovaní tukov a vaša vytúžená postava a ploché brucho bude na dosah.

Nezabudnite na batáty

Ak chcete vášmu telu dopriať ešte viac vitamínov, vymeňte zemiaky za batáty. Obsahujú veľké množstvo vitamínu C, no doplníte si vďaka nim aj draslík, karotény, vitamín K či vápnik. Dajú sa pripraviť na množstvo spôsobov. Vďaka ich sladkej chuti môžete povoliť uzdu svojej fantázii a vyčarovať skvelé a nízkokalorické recepty. Nezabudnite ich opäť doplniť o živočíšnu, nízkosacharidovú bielkovinu, nech sa dostaví efekt v podobe sýteho, no plochého brucha.

Šupka nepatrí do koša

Hlavne na jeseň, keď sezóna zemiakov vrcholí, by sme ich mali konzumovať aj so šupkou. Ak nemáte možnosť zakúpiť si domáce zemiaky, v obchodoch si vyberte tie v bio kvalite. Stačí ich poriadne poumývať a uvariť či upiecť v šupke a rýchly obed, alebo večera je na stole. Šupka totiž obsahuje množstvo polyfenolov – rastlinných zlúčenín, ktoré majú blahodarný vplyv na naše trávenie a zdravie ako také a obsahujú množstvo antioxidantov.

Menej kalórii vďaka chladu

Ak chcete znížiť energetickú hodnotu zemiakov, uvarte si ich deň vopred a uskladnite v chladničke. Vďaka tomuto triku nielenže ušetríte kopec času, ale časť sacharidov, ktoré zemiaky obsahujú, sa premení na rezistentný škrob a ten má o niečo menej kalórií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok