NHL: Dallas so Studeničom podľahol Edmontonu, v zostave Stars chýbal slovenský obranca Sekera

TA3 TASR
21.4.2022 07:58

Hokejisti Dallasu so slovenským útočníkom Mariánom Studeničom podľahli v NHL domácemu Edmontonu 2:5. Napriek prehre si stále držia pozíciu s druhou voľnou kartou v Západnej konferencii, pred Vegas majú dvojbodový náskok, pričom Golden Knights odohrali o zápas viac.

NHL: Profiliga stihne dokončiť základnú časť v pôvodnom termíne
TASR/AP

"Zlatí rytieri" stále živia nádej na účasť v play off, v noci na štvrtok zdolali Washington s Martinom Fehérvárym 4:3 po predĺžení. V drese Capitals zaznamenal Alexander Ovečkin tri body (2+1) a dosiahol jubilejný 50. gól v sezóne. Päťdesiatgólovú hranicu v základnej časti pokoril deviatykrát v kariére, čím vyrovnal ligový rekord. Rovnaký kúsok sa pred ním podaril iba legendám Wayneovi Gretzkému a Mikeovi Bossymu.

Oilers potiahol k triumfu kapitán Connor McDavid, ktorý si pripísal gól a dve asistencie a vrátil sa na čelo ligovej produktivity. V 76 zápasoch získal 113 bodov (43+70) a vedie o dva body pred Jonathanom Huberdeauom z Floridy (30+81). Studenič odohral vo štvrtom útoku Dallasu 9:58 min, rozdal tri hity, zblokoval jednu strelu súpera a duel skončil s dvomi mínuskami. V zostave Stars chýbal slovenský obranca Andrej Sekera.

O triumfe Vegas nad Washingtonom rozhodol v tretej minúte predĺženia po skvostnom sóle obranca Shea Theodore. Fehérváry odohral za Capitals 20:07 min. a rozdal až päť hitov.

Výsledky NHL:

Edmonton - Dallas 5:2

Seattle - Colorado 3:2

Arizona - Chicago 3:4 pp

Vegas - Washington 4:3 pp

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok