Kouč Atletica Simeone po prehre s Barcelonou: "Hrajú vlastnú ligu"

TASR, TA3
17.12.2012 10:46

V šlágri 16. kola najvyššej futbalovej súťaže v Španielsku vyhral favorizovaný katalánsky veľkoklub FC Barcelona nad Atleticom Madrid 4:1. Barcelončania si pred svojím najvážnejším prenasledovateľom upevnili pozíciu na čele tabuľky a vypracovali si deväťbodový náskok.

Kouč Atletica Simeone po prehre s Barcelonou: "Hrajú vlastnú ligu"

Rovnako unikli aj tretiemu Realu Madrid, ktorý doma stratil dva body s iným barcelonským tímom - Espanyol na San Bernabeu remizoval 2:2.

Barcelona na Nou Campe prehrávala po góle kolumbijského kanoniera Radamela Falcaa, no Adriano Correia o päť minút neskôr exportnou strelou vyrovnal a Sergio Busquets gólom do šatne po skrumáži strhol vedenie na stranu Barcy. Po zmene strán Katalánci takmer nepožičali súperovi loptu a po dvoch presných zásahoch v prvom polčase nevýrazného Lionela Messiho slávili presvedčivé víťazstvo. "Toto mužstvo opäť ukázalo, že ma veľký charakter a vo svojom strede množstvo osobností. Najlepšie to dokumentoval krásny gól Adriana," povedal pre agentúru dpa športový riaditeľ Barcelony Andoni Zubizarreta.

Zverenci trénera Tita Vilanovu urobili dôležitý krok na ceste za titulom, podľa Busquetsa však ešte ani zďaleka nie je rozhodnuté. "Madridské kluby Atletico a Real sa len tak ľahko nevzdajú a určite ešte budú poriadne hrýzť. Máme sľubný náskok, no ešte nie sme ani v polovici súťaže." Kouč Atletica Diego Simeone vyzdvihol kvality Barcelony. "Hrajú vlastnú ligu a začína to byť tak trochu nuda. Snažili sme sa im čo najviac znepríjemniť život, no napokon nás prevalcovali. K Lionelovi Messimu iba toľko, že je to najlepší hráč sveta. Mňa teší aspoň to, že je Argentínčan ako ja," povedal Simeone.

sumár nedeľňajšieho nočného zápasu 16. kola:
FC Barcelona - Atletico Madrid 4:1 (2:1)
Góly: 36. Adriano, 45. Busquets, 57. a 88. Messi - 31. Falcao. 86.637 divákov.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok