Zamestnancov zoo v Charkove našli zastrelených. Zostali tam, aby mohli kŕmiť zvyšné zvieratá

TASR TA3
20.4.2022 10:03

Dvoch zamestnancov zoologickej záhrady v ukrajinskom Charkove, ktorí minulý mesiac napriek ťažkému ostreľovaniu ruskými silami zostali v meste, aby sa postarali o zvieratá, našli mŕtvych. V oznámení to napísala zoo, na ktorú sa odvolala americká televízia CNN.

Zamestnancov zoo v Charkove našli zastrelených. Zostali tam, aby mohli kŕmiť zvyšné zvieratá
Twitter/RTL Nieuws

Zoologická záhrada Feľdman-Ekopark uviedla, že v pondelok dostala potvrdenie informácie, že zamestnancov zastrelili ruskí vojaci a našli ich zabarikádovaných v miestnosti.

Z textu oznámenia nie je jasné, kedy zamestnanci zahynuli, ale zoo napísala, že za nezvestných boli vyhlásení začiatkom marca.

Počas ostreľovania bolo evakuovaných niekoľko zvierat vrátane levov, jaguárov, strieborných líšok a hyen, doplnila zoo.

Dvaja zamestnanci zostali v zoo, aby mohli kŕmiť zvyšné zvieratá. Keď sa ostatní ich kolegovia vrátili 7. marca do parku, dvojica bola nezvestná, vysvetlila zoo.

"Zamestnanci ich hľadali a informovali aj políciu," napísal Feľdman-Ekopark.

"Budeme si v srdciach uchovávať posvätnú pamiatku na týchto úžasných a odvážnych ľudí. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť ich rodinám a priateľom. Veríme, že krutí ľudia, čo toto spáchali, budú nakoniec potrestaní!" dodal park.

Časti parku poškodilo ostreľovanie. Zabité boli dva zubry, po ktorých zostalo živé desaťmesačné mláďa, napísala tiež zoo.

Charkov je druhé najväčšie mesto Ukrajiny, nachádza sa na severovýchode štátu a už od začiatku invázie Ruska z 24. februára čelí intenzívnemu ostreľovaniu a útokom, priblížila CNN na webe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok