Vláda opäť rokuje, zaoberať sa má aj príspevkom pre štátnu akciovú spoločnosť

TA3 TASR
20.4.2022 07:48

Štátna akciová spoločnosť Slovensko IT má dostať milión eur na vytvorenie kapitálového fondu ako finančnej rezervy, využiteľnej v prípade problémov s vykrytím bežných výdavkov. Alokáciu má schváliť vláda na stredajšom rokovaní.

Vytvorenie kapitálového fondu s dodatočným príspevkom pre Slovensko IT vysvetľuje Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (akcionár spoločnosti) tlakom vytváraným v prvých rokoch existencie takejto spoločnosti na zdroje, ktoré pokrývajú bežné výdavky. Kapitálový fond má preto podľa MIRRI slúžiť ako rezerva v prípade neočakávaných situácií, napríklad nenaplneného plánu výnosov.

Kabinet sa na svojom 76. rokovaní bude zaoberať aj prvým akčným plánom schválenej Národnej stratégie celoživotného vzdelávania a poradenstva. V nasledujúcom trojročnom období by sa podľa materiálu malo rozpracovať 45 z 51 opatrení, ktoré stanovil strategický materiál do roku 2030. Koncepčné kroky v stratégii celoživotného vzdelávania majú reagovať najmä na dynamicky sa meniaci trh práce v kontexte štvrtej priemyselnej revolúcie.

Medzi informatívnymi materiálmi prerokujú ministri aj správu o trestnej činnosti príslušníkov polície, Zboru väzenskej a justičnej stráže a finančnej správy za rok 2021. Podľa predloženého materiálu Úrad inšpekčnej služby evidoval v minulom roku 1908 trestných vecí, v konaniach obvinili 90 policajtov, desať príslušníkov  Zboru väzenskej a justičnej stráže a 19 príslušníkov finančnej správy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok