Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do finále Slovnaft Cupu. V odvete zdolali AS Trenčín

TA3 TASR
19.4.2022 22:41

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do finále Slovnaft Cupu. Po úvodnej bezgólovej remíze zdolali v utorňajšej domácej odvete semifinále AS Trenčín 2:1. V súboji o trofej sa 8. mája stretnú s postupujúcim zo stredajšej odvety medzi FK Senica a FC Spartak Trnava (19.30). V prvom zápase uspela Trnava 3:0.

Ako prví ohrozili bránku súpera hostia, Hollého strelu vyrazil Chovan na roh. Trenčania boli v ofenzíve aktívnejší, ale skóre otvorili domáci po rýchlej kontre. Agbo mal čas na prípravu a krížnou strelou spoza šestnástky prekonal Kukučku. AS sa okamžite snažil o vyrovnanie, zakončenie Bainoviča zblokovala defenzíva Slovana a na Azanga smeroval nádejný center, ale jeho hlavička išla nad bránku. 

Domácim sa otváral priestor na protiútoky, Agbo získal loptu na polovici a založil brejk, v šestnástke ponúkol šancu Weissovi, ten po kľučke neprepasíroval loptu cez Kukučku. Trenčín zahrozil aj zo štandardnej situácie, Lavrinčík odcentroval z priameho kopu na vzdialenejšiu žrď a Kupusovič hlavičkoval do brvna. Mustafič nahradil v zostave "belasých" zraneného Zmrhala a po krátkom pobyte na trávniku zvýšil na 2:0, po spätnej prihrávke Greena poslal z prvej loptu do horného rohu bránky.

Po zmene strán vyskúšal Stojsavljevič nebezpečnou hlavičkou pozornosť Chovana. Na opačnom konci Agbo odzbrojil v šestnástke Stojsavljeviča, jeho finálna prihrávka však nenašla adresáta. Bainovič na dva razy vypálil na Chovana a domáci brankár onedlho s námahou vyrazil aj tečovanú strelu Kupusoviča. Po vyše hodine hry sa Bratislavčania príliš zahrávali s ohňom v blízkosti vlastného pokutového územia a k zakončeniu sa dostal Soares, no nenamieril medzi tri žrde. 

V 69. minúte sa už hostia dočkali zníženia, Ikoba, ktorý len chvíľu predtým vystriedal Kupusoviča, si naskočil na center Maduho a prudkou hlavičkou zdramatizoval súboj. Zakrátko takmer vyrovnal Bainovič, ktorého strelu spoza šestnástky vyškriabal Chovan na roh. V závere vymyslel Weiss šikovný oblúčik do veľkého vápna na striedajúceho Da Silvu, ten však vypálil vysoko nad. Slovan sa v závere aj vlastným pričinením strachoval o výsledok, ale postup mu už neušiel. V nadstavenom čase neplatil druhý gól Mustafiča v zápase, VAR posúdil situáciu ako ofsajdovú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok