Hokejová reprezentácia odštartovala prípravu na majstrovstvá sveta. V kádri nastala zmena

TA3 TASR
19.4.2022 15:27

V kádri slovenskej hokejovej reprezentácie pred prvým zrazom v rámci prípravy na MS vo Fínsku nastala jedna zmena. Chorého Pavla Regendu nahradil 17-ročný útočník Samuel Honzek. Realizačný tím privítal v utorok na ZŠ v Trenčíne 23 hráčov, mnohí sa doteraz pripravovali individuálne alebo na neoficiálnych reprezentačných tréningoch v Bratislave.

Regendu nepustilo na zraz vírusové ochorenie. "Má aj veľké teploty. Sama Honzeka som videl na MS hráčov do 18 rokov, mal konzistentné výkony a odporučil mi ho aj tréner Ivan Feneš. Chceli sme vyskúšať aj Filipa Mešára, ale ten má problém s ramenom. Má pred draftom a nechceme riskovať. Bolo by to zbytočné," povedal manažér reprezentácie Oto Haščák.

Okrem Honzeka sa do kempu ponúkali aj ďalší hráči z úspešného tímu hokejistov do 18 rokov, Haščák dodal: "Dalibora Dvorského som videl počas sezóny, ale potrebuje zosilnieť. Fyzická kondícia ešte nie je na ideálnej úrovni, ale určite je to ašpirant na to, aby sme ho v budúcnosti vyskúšali. Ale ešte má čas."

V prvej nominácii trénera Craiga Ramsayho je šesť bronzových medailistov z februárových ZOH 2022 v Pekingu: brankári Patrik Rybár a Matej Tomek, obrancovia Michal Čajkovský, Peter Čerešňák, Mislav Rosandič a útočník Michal Krištof. Do prípravy sa už zapojil aj obranca zo zámorskej NHL Christián Jaroš. Niektoré opory z Pekingu však na MS štartovať nebudú.  

"Braňo Konrád nepríde, to sme komunikovali už skôr, a ani Libor Hudáček. Čaká ho operácia, kde mu budú vyberať skrutky z nohy, jeho manželka bude rodiť. Zatiaľ sú otázni Marek Hrivík a Peter Cehlárik. U nich to vidím 50 na 50. Miloš Kelemen má vážnejšie zranenie v dolnej časti tela. Všetci mali dlhú sezónu a sú dokaličení. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať, je to otvorené. Obranca Gernát má zlomenú kostičku, nejaké zranenia hlásia aj hráči z Třinca. Takže musíme počkať," povedal Haščák.

Lídrami v útoku by mali byť okrem medailistu z Pekingu Michala Krištofa aj Róbert Lantoši, Matúš Sukeľ či Adam Liška. Debutanti v národnom drese sú 24-ročný útočník Banskej Bystrice Alex Tamáši a mladý Honzek. V rámci prvého bloku prípravy čakajú Slovákov dva prípravné zápasy proti Čechom. Uskutočnia sa vo štvrtok 21. apríla v Spišskej Novej Vsi (17.30) a v sobotu 23. apríla v Trenčíne (15.00).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok