Mlieko, gél, pena či micelárna voda. Viete, ktorý produkt odlíči najlepšie vašu tvár?

TA3/zm
20.4.2022 16:00

Nevyberajte si podľa toho, čo je vám sympatické, alebo čo vám najlepšie vonia. Produkt na odličovanie by ste mali voliť podľa typu vašej pleti alebo konkrétneho kožného problému. Komu sadne mlieko a kedy zas siahnuť po pene alebo micelárke?

Mlieko, gél, pena či micelárna voda. Viete, ktorý produkt odlíči najlepšie vašu tvár?
Profimedia

Ísť spať neodlíčená je kozmetická samovražda, to snáď vie každá žena. Možno jedna noc by vás nezabila, ale pravidelné zanedbávanie čistenia pleti by sa odrazilo na jej kvalite. A rovnako môžete dopadnúť, ak si vyberiete produkt na odličovanie, ktorý nie je určený pre váš typ pokožky.

Zloženie

Najskôr všeobecné pravidlo, ktoré by malo platiť pre akýkoľvek druh odličovacieho produktu. Vyberajte si neparfumovanú kozmetiku bez obsahu alkoholu, ktorý by vašu pleť len vysušoval. Rovnako je dobré, ak kozmetika dokáže vyrovnať vaše pH. A napokon zlaté pravidlo, čistenie pleti vykonávajte ráno a večer aj v prípade, že ste sa v ten deň nelíčili. Nezbavujete sa len mejkapu, ale aj kožného mazu a nečistôt.

Odličovače na olejovej báze

Po takýchto výrobkoch siahnite najmä  prípade, že používate denne mejkap. Olejové zložky dokážu líčidlá perfektne rozpustiť. Pritom vďaka konzistencii nešúchate pokožku príliš a farbičky idú dole takmer samé. Druhou výhodou je, že olejové produkty okamžite pleť aj hydratujú, preto sú ideálne pre suchú pleť.

Pena na odličovanie

Popularita tejto kozmetiky stojí na pumpičke. Vďaka tomu použijete správne množstvo peny bez toho, aby ste do balenia zanášali nečistoty. Textúra je veľmi ľahká a šetrná, preto sa tento odličovací prípravok hodí hlavne pre citlivú pleť, ktorá má sklony k alergickým reakciám či začervenaniu.

Micelárna voda

Kúpou tejto kozmetiky nešliapnete vedľa, nech máte akúkoľvek pokožku. Micelárka sa hodí na odličovanie mejkapu, ako aj na čistenie pleti, ak ste sa nelíčili. Je zložená tak, aby zároveň pleť hydratovala, no platí pravidlo, že by ste ju mali oplachovať a nenechávať zaschnúť na tvári.

Čistiaci gél

Keďže tento výrobok vašu pleť doslova vymydlí, hodí sa pre zmiešanú až mastnú pokožku, ktorá pri čistení a odličovaní potrebuje extra starostlivosť. Ak sa rozhodnete urobiť dve čistenia po sebe, budete mať úplnú istotu. Samozrejme, v prípade, že vám vyhovuje konzistencia, môžete čistiaci gél používať aj ostatných typoch pleti.

Mlieko na čistenie pleti

Odborníkmi najodporúčanejší produkt na čistenie pleti je jednoznačne mlieko, ktoré je k pokožke veľmi šetrné, nie však na úkor kvality. Odstráni mejkap aj kožný maz a čím bude vaša pleť zrelšia, tým viac prídete na jeho výhody. Opäť ale nezabudnite tvár po odlíčení aj poriadne opláchnuť, nie je dobré nechávať zvyšky mlieka na pokožke.

Témy: Krása Pokožka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok