Západ provokuje Kyjev, aby bojoval do posledného Ukrajinca, povedal Šojgu

TA3 TASR
19.4.2022 13:56

Ruský minister obrany Sergej Šojgu v utorok uviedol, že Moskva sa snaží "oslobodiť" východnú Ukrajinu, no Západ robí všetko pre to, aby ruskú vojenskú operáciu predĺžil. Informuje o tom agentúra AFP.

sergej šojgu 1140 (SITA AP)
SITA/AP

"Postupne realizujeme plán na oslobodenie Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky," uviedol Šojgu, pričom odkazoval na dva odštiepenecké regióny na východe Ukrajiny, ktoré Rusko uznalo za nezávislé krajiny.

"Podnikáme kroky na to, aby sme nastolili život v mieri," pokračoval šéf ruského rezortu obrany. Šojgu sa vyjadril po tom, ako Kyjev obvinil Rusko z toho, že spustilo novú rozsiahlu ofenzívu na východe Ukrajiny, čím vojna prešla do druhej fázy. Začiatok novej etapy ruskej "špeciálnej vojenskej operácie" na Ukrajine potvrdil v utorok aj ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

Ruský minister obrany však z krviprelievania na Ukrajine obvinil Spojené štáty a ich spojencov, ktorí sú podľa neho odhodlaní bojovať "do posledného Ukrajinca".

"USA a štáty, ktoré majú pod kontrolou, robia všetko pre to, aby maximálne predĺžili špeciálnu vojenskú operáciu. Zvyšujúce sa objemy dodávok zahraničných zbraní dávajú jasne najavo ich úmysly vyprovokovať kyjevský režim, aby bojoval do posledného Ukrajinca," vyhlásil Šojgu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok