Alžbeta II. sa prvýkrát po 50 rokoch nezúčastnila na tradičnej veľkonočnej omši

TA3 ČTK
17.4.2022 21:47

Tradičná veľkonočná bohoslužba britskej kráľovskej rodiny v kaplnke svätého Juraja na hrade Windsor sa tento rok konala bez najvýznamnejších predstaviteľov rodiny, kráľovnej Alžbety II. a jej syna, princa Charlesa.

Nekrológ - Zomrela britská kráľovná Alžbeta II., najdlhšie slúžiaca hlava štátu
TASR/AP

Prvýkrát sa však na bohoslužbe zúčastnili dve najstaršie deti princa Williama a vojvodkyne Kate, osemročný George a šesťročná Charlotte, uviedla agentúra DPA.

Princ George bol rovnako ako jeho otec oblečený do tmavomodrého obleku. Šaty princeznej Charlotty zase ladili so svetlomodrým oblečením jej matky.

Kráľovná sa v poslednej dobe stále častejšie vyhýba verejným aktivitám kvôli zdravotným problémom. Kráľovná, ktorá bude budúci týždeň 96 rokov, obmedzila svoje verejné povinnosti od októbra, keď strávila noc v nemocnici, a po februárovom prekonaní choroby covid-19. 

Minulý mesiac sa zúčastnila zádušnej omše za svojho zosnulého manžela princa Philipa a naďalej sa stretáva s diplomatmi a politikmi. Vo štvrtok ju navštívil jej vnuk Harry s manželkou Meghan. Bolo to prvýkrát od roku 2020, keď pár spoločne navštívil Britániu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok