Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu zahynulo už 200 detí, uviedol Kyjev

TA3 ČTK
16.4.2022 11:40

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu na konci februára zahynulo v krajine už 200 detí, informovala v sobotu ukrajinská generálna prokuratúra. Ďalších viac ako 360 ich vo vojne utrpelo zranenia. Päť detí bolo zranených a dve zomreli - vrátane sedemmesačného bábätka - pri piatkovom ruskom nálete na Charkov, dodala podľa americkej CNN prokuratúra.

ONLINE:
TASR/AP

Vo štvrtok utrpel pätnásťročný chlapec zranenia pri výbuchu kazetovej bomby v Chersonskej oblasti. Kazetové bomby v sebe nesú desiatky menších bômb, a majú tak ničivejší účinok. Niekoľko štátov podpísalo kvôli vysokému nebezpečenstvu, aké predstavujú pre civilistov, dohovor o ich zákaze, Rusko ale signatárom nie je.

Detský fond OSN už predtým informoval, že kvôli ruskej invázii museli opustiť svoje domovy dve tretiny všetkých ukrajinských detí. "Situácia je najhoršia v mestách ako Mariupol a Cherson, kde sú deti a ich rodiny teraz už týždne bez tečúcej vody, bez hygienických zariadení, bez pravidelného zásobovania jedlom a bez zdravotnej starostlivosti," uviedol na pondelkovom rokovaní Bezpečnostnej rady OSN Manuel Fontaine z UNICEF, ktorý sa minulý týždeň vrátil z ciest v oblasti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok