Vyšetrovanie neodhalilo pochybenie Hráčskej asociácie NHL v kauze sexuálneho obťažovania Beacha

TA3 TASR
16.4.2022 10:19

Nezávislé vyšetrovanie americkej právnickej spoločnosti Cozen O'Connor nezistilo zo strany Hráčskej asociácie NHL žiadne pochybenia v prístupe k nahláseniu sexuálneho obťažovania v hokejovom klube Chicago Blackhawks. Udalosti z roku 2010 vyšli na povrch vlani po rozhovore kanadského hokejistu Kylea Beacha, ktorý zo sexuálneho útoku obvinil vtedajšieho videoanalytika tímu Brada Aldricha.

NHLPA Fehr
SITA

Beach pôsobil vo farmárskom tíme Blackhawks a za mužstvo NHL nikdy nenastúpil. Pri svojom obvinení však kritizoval aj postoj a reakciu výkonného riaditeľa NHLPA Dona Fehra v čase inkriminovaných udalostí. Hráč, ktorého Blackhawks draftovali v roku 2008 v 1. kole z 11. miesta, sa s nimi v decembri dohodol na mimosúdnom vyrovnaní.

Aldrich skončil v tíme Chicaga 14. júna 2010 bez ďalšieho vyšetrovania záležitosti. O tri roky neskôr sa priznal v inom prípade sexuálneho obťažovania stredoškolského hokejistu, ktorý neskôr taktiež zažaloval Chicago za to, že nekonalo voči svojmu niekdajšiemu trénerovi.

Beach v súčasnosti hrá v tretej nemeckej lige, v sezóne 2019/2020 ho slovenskí fanúšikovia mohli vidieť v najvyššej domácej súťaži v drese Miškovca. Podľa jeho vlastných slov mu zneužívanie zmenilo život a v ťažkom období si "pomáhal" aj alkoholom a drogami. Informácie priniesla DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok