Rusi preskupujú a posilňujú sily, aktívne sú najmä pri Donecku, tvrdí ukrajinský štáb

TA3 ČTK
16.4.2022 09:03

Ruská armáda preskupuje a posilňuje svoje jednotky, najaktívnejšia je v smere na mestá Doneck a Slobožanske na východe Ukrajiny, uviedol v sobotu generálny štáb ukrajinskej armády. Rusi tiež ďalej čiastočne blokujú mesto Charkov a ostreľujú ho delostrelectvom. Informácie zverejňované ukrajinským generálnym štábom nemožno nezávisle overiť, rovnako ako informácie poskytované ruským velením.

Ukrajina Kyjev
TASR/AP

V okolí mesta Izjum ruská armáda rozmiestnila až 22 taktických skupín a snaží sa udržať predtým obsadené pozície. Do oblasti boli vyslané aj ďalšie posily. Ako uviedol ukrajinský generálny štáb, je pravdepodobné, že Rusi zintenzívnia svoje akcie v smere na obce Izjum a Barvinkove.

Aj v smere na Doneck sa Rusi snažia udržať si pozície na obsadených územiach. Svoje úsilie sústredia na obsadenie miest Rubižne a Popasna v Luhanskej oblasti a tiež na plnú kontrolu nad Mariupolom. Snažia sa obnoviť svoje bojové schopnosti, doplniť zásoby munície a zlepšiť svoju taktickú pozíciu. Pokračujú ale aj v ostreľovaní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok